• Ναυτιλία

    Πέτρος Παναγιωτίδης (Toro): Απέκτησε 4 πλοία LPG έναντι 70,7 εκατ. δολάρια

    Πέτρος Παναγιωτίδης, εφοπλιστής - Castor Maritime - Toro LPG

    Πέτρος Παναγιωτίδης, εφοπλιστής


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Toro Corp. του Πέτρου Γ. Παναγιωτίδη μέσω τεσσάρων κατά 100% θυγατρικών εταιρειών, συνήψε συμφωνίες προκειμένου να αγοράσει τρία πλοία LPG 5.000 cbm ιαπωνικής κατασκευής του 2015 και ένα πλοίο LPG 5.000 cbm ιαπωνικής κατασκευής του 2020.

    Η συνολική τιμή αγοράς για τα τέσσερα πλοία μεταφοράς υγραερίου είναι 70,7 εκατομμύρια δολάρια.

    Οι εξαγορές αναμένεται να ολοκληρωθούν όταν η Toro θα παραλάβει τα πλοία στο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και υπόκεινται σε κάθε περίπτωση στην ικανοποίηση ορισμένων συμφωνιών.

    Η εταιρεία σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει τις αγορές με μετρητά.

    Ο Πέτρος Παναγιωτίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Toro, σχολίασε:

    «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την είσοδό μας στην αγορά ναυτιλίας LPG στην πρώτη μας συναλλαγή ως νέα ανεξάρτητη εταιρεία. Η συνολική απόκτηση τεσσάρων πλοίων LPG θα δημιουργήσει έναν διαφοροποιημένο στόλο δεξαμενόπλοιων και πλοίων υγραερίου, ενισχύοντας τη θέση μας στον κλάδο των μεταφορών ενέργειας και χτίζοντας περαιτέρω τη δική μας παρουσία στον ναυτιλιακό κλάδο. Πιστεύουμε ότι τα θεμελιώδη στοιχεία του κλάδου της ναυτιλίας LPG είναι ελκυστικά με θετικές μελλοντικές προοπτικές.

    Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να αναζητούμε περαιτέρω ευκαιρίες για ανανέωση, ανάπτυξη και διαφοροποίηση του στόλου μας με την προσθήκη υψηλής ποιότητας χωρητικότητας».

    Η εταιρεία διαθέτει σήμερα 8 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 737925 wt.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ