• Ναυτιλία

    Ο Αριστείδης Ι. Αλαφούζος επικεφαλής της Okeanis Eco Tankers

    Αριστείδης Ι. Αλαφούζος, CEO Okeanis Eco Tankers

    Αριστείδης Ι. Αλαφούζος, CEO Okeanis Eco Tankers


    Άλλη μια ελληνόκτητη ναυτιλιακή εταιρεία περνάει στην επόμενη γενιά. Όπως γνωστοποιήθηκε ο Αριστείδης Αλαφούζος θα διαδεχθεί τον πατέρα του, Ιωάννη Αρ. Αλαφούζο στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και θα περιοριστεί στο ρόλο του προέδρου.

    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία στο χρηματιστήριο του Όσλο Okeanis Eco Tankers, προχωρεί σε αλλαγές στις κορυφαίες θέσεις της εταιρείας από την 1η Δεκεμβρίου με στόχο την προσαρμογή στις νέες αυξημένες απαιτήσεις της αγοράς.

    Ο νέος διευθύνων σύμβουλος Αριστείδης Αλαφούζος, δήλωσε: «Μαζί με την υπόλοιπη ομάδα της ΟΕΤ, χτίζουμε μια εταιρεία δεξαμενόπλοιων υψηλών επιδόσεων σε μια περίοδο υψηλής αστάθειας και κατά καιρούς έντονα αντίξοων συνθηκών της αγοράς. Είμαι εξαιρετικά περήφανος για όσα έχουμε πετύχει και είμαι πολύ ικανοποιημένος από την εμπιστοσύνη που μου έδειξε το διοικητικό συμβούλιο. Είμαι βέβαιος ότι τα χρόνια μου ως chief operations officer μου δίδαξαν ανεκτίμητα μαθήματα τα οποία θα χρησιμοποιήσω στην υπηρεσία της εταιρείας και των μετόχων μας.»

    Η ηγετική ομάδα, συμπληρώνεται με τον Ηρακλή Σμπαρούνη, από τις 9 Ιανουαρίου, στη θέση του Οικονομικού Διευθυντή και με τον Κωνσταντίνο Οικονομόπουλο στη θέση του Διευθυντή Ανάπτυξης.

    «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ενίσχυση της διοικητικής μας ομάδας. Η ομάδα διαχείρισης μοιράζεται τις αξίες που έχουν διαμορφώσει την OET και οι γνώσεις και η εμπειρία τους θα χρησιμεύσουν ως βάση για την ηγεσία και την ανάπτυξη της εταιρείας στο μέλλον», δήλωσε ο Ιωάννης Αλαφούζος, ο οποίος σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση της εταιρείας κατέχει το 56,7% των μετοχών της εταιρείας.

    Ο Ηρακλής Σμπαρούνης εντάσσεται στην εταιρεία, μετά από 14 χρόνια που εργάστηκε στην TMS Shipping Group, του Γιώργου Οικονόμου, έχοντας υπηρετήσει ως οικονομικός επικεφαλής και στην Ocean Rig. Στο παρελθόν είχε εργαστεί ως επενδυτικός τραπεζίτης στην BNP Paribas.

    Ο Ιωάννης Αλαφούζος είναι μέχρι σήμερα Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Okeanis Eco Tankers. Ο Ιωάννης Αλαφούζος ξεκίνησε την καριέρα του στη ναυτιλία το 1981 και έχει πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας σε όλους τους τομείς του κλάδου. Ο Ιωάννης Αλαφούζος ίδρυσε την εταιρεία δεξαμενόπλοιων Kyklades Maritime Corporation και υπήρξε ο βασικός συντελεστής της ανάπτυξης της εταιρείας.

    Ο Ιωάννης Αλαφούζος είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στην Ιστορία των Οικονομικών Επιστημών. Διετέλεσε μέλος της Τεχνικής Επιτροπής ABS την περίοδο 2005-2009, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ιονικής και της Λαϊκής Τράπεζας τη δεκαετία του 1990 και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου Ελλάδος τη δεκαετία του 1980.

    Διαβάστε επίσης:

    Οι Έλληνες εφοπλιστές αγόρασαν και πούλησαν 445 πλοία συνολικής αξίας 9, 8 δισ. δολάρια!

    Η United Maritime ανακοινώνει ειδικό μέρισμα 1 δολάρια ανά μετοχή



    ΣΧΟΛΙΑ