Ναυτιλία

Performance Shipping (Ανδρέας Μιχαλόπουλος): Απέκτησε δεξαμενόπλοιο με 43,75 εκατ. δολ.

Ανδρέας Μιχαλόπουλος, CEO Performance Shipping

Ανδρέας Μιχαλόπουλος, CEO Performance Shipping


Η Performance Shipping Inc., του Ανδρέα Μιχαλόπουλου υπέγραψε, μέσω μιας θυγατρικής της συμφωνία για την αγορά του δεξαμενόπλοιου M/T Fos Hamilton. Πρόκειται για ένα δεξαμενόπλοιο LR2 Aframax, χωρητικότητας 105.408 dwt που ναυπηγήθηκε το 2013 από την Hyundai Heavy Industries Co., Ltd. – Ulsan στη Νότια Κορέα.

Όπως διέρρευσε η τιμή του πλοίου ανέρχεται σε 43,75 εκατομμύρια δολάρια. Το M/T Fos Hamilton είναι εξοπλισμένο με οικολογικό σύγχρονο κινητήρα, επιτυγχάνοντας υψηλότερη ενεργειακή απόδοση και βελτιωμένες εκπομπές ρύπων μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου.

Το πλοίο συμμορφώνεται επίσης με τη Σύμβαση Ballast Water Management (BWM) για την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων. Το πλοίο αναμένεται να παραδοθεί στην εταιρεία στα μέσα Δεκεμβρίου και θα μετονομαστεί σε M/T P. Long Beach.

Η εταιρεία θα χρηματοδοτήσει την αγορά του νέου πλοίου από τα έσοδα που θα έχει από την πώληση του M/T P. Fos και με πρόσθετη δανειοδότηση.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία για την αγορά του δεξαμενόπλοιου, ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε:

«Η απόκτηση του δεύτερου δεξαμενόπλοιου LR2 Aframax, το οποίο έχει πράσινο κινητήρα και είναι επίσης εξοπλισμένο με BWTS, σηματοδοτεί το παραπάνω βήμα της εταιρείας μας προς την εδραίωση μιας σταθερής θέσης στον τομέα των δεξαμενόπλοιων, ο οποίος πιστεύουμε ότι έχει ισχυρά, βιώσιμα θεμελιώδη στοιχεία και προοπτικές. Μετά την παράδοση των δύο δεξαμενόπλοιων που αποκτήθηκαν πρόσφατα, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο, και την ταυτόχρονη πώληση του παλαιότερου σκάφους του στόλου μας, ο στόλος μας έχει σχεδόν διπλασιαστεί σε μέγεθος και θα αποτελείται από οκτώ σύγχρονα δεξαμενόπλοια Aframax υψηλών προδιαγραφών με μέσο όρο ηλικίας 11,6 ετών. Με μια σταθερή βάση προσοδοφόρων εξασφαλισμένων εσόδων της τάξης των 85 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, σκοπεύουμε να ενισχύσουμε τα κέρδη του διευρυμένου και ανανεωμένου στόλου μας με spot charters κυρίως μέσω συμφωνιών συγκέντρωσης, επιτρέποντάς μας έτσι να αξιοποιήσουμε τις ισχυρές συνθήκες της αγοράς και να δημιουργήσουμε σημαντικές ταμειακές ροές».

Διαβάστε επίσης:

Πέτρος Παναγιωτίδης: Ιδρύει νέα εταιρεία με τα τάνκερ της Castor Maritime – Θα εισαχθεί στην αγορά Nasdaq

Πέτρος Παππάς (Star Bulk): Μέσα σε δύο χρόνια έχει δώσει μέρισμα 900 εκατ. δολάρια

 ΣΧΟΛΙΑ