ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Performance Shipping (Αλίκη Παληού και Ανδρέας Μιχαλόπουλος): Παρέλαβε τρία νεότευκτα τάνκερ και ναυπηγεί άλλο ένα – mononewsTV
Η ναυτιλιακή εταιρεία Performance Shipping Inc., της Αλίκης Παληού και Ανδρέα Μιχαλόπουλου, γνωστοποίησε σήμερα ότι, μέσω θυγατρικής της, η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου, υπέγραψε σύμβαση χρονοναύλωσης με την PBF Holding Company LLC, θυγατρική της PBF Energy Inc., για το M/T P. Monterey, ένα δεξαμενόπλοιο Aframax 105.525 dwt, κατασκευασμένο το 2011.
Η ακαθάριστη τιμή ναύλωσης θα είναι 31.000 δολάρια ΗΠΑ ανά ημέρα για περίοδο τριών ετών +/- 30 ημερών, κατ’ επιλογή του Ναυλωτή.
Η ναύλωση αυτή αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα Φεβρουαρίου και θα αποφέρει περίπου 33 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε ακαθάριστα έσοδα για την ελάχιστη διάρκεια της ναύλωσης.
Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε:
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε αυτή τη νέα συμφωνία χρονοναύλωσης, η οποία ενισχύει περαιτέρω την ορατότητα των ταμειακών ροών και αυξάνει το συνολικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο του στόλου της εταιρείας σε επίπεδο ρεκόρ περίπου 349 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ από την 1η Ιανουαρίου 2026. Η εξασφάλιση τριετούς απασχόλησης σε μια επικερδή τιμή ναύλωσης με έναν ισχυρό αντισυμβαλλόμενο υπογραμμίζει την αξιοπιστία των υπηρεσιών μας και την ικανότητά μας να οικοδομούμε νέες σχέσεις με εταιρείες ενέργειας. Συνολικά, παραμένουμε επικεντρωμένοι στην σαφώς καθορισμένη στρατηγική απασχόλησης, δίνοντας έμφαση σε μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα συμβόλαια χρονοναύλωσης με κλιμακωτές λήξεις που δημιουργούν σταθερά έσοδα και παρέχουν ευκαιρίες ανανέωσης. Πιστεύουμε ότι αυτή η συντηρητική και πειθαρχημένη προσέγγιση θα συνεχίσει να υποστηρίζει την ικανότητά μας να επιδιώκουμε ελκυστικές ευκαιρίες ανάπτυξης στο μέλλον.»
Διαβάστε επίσης
Πολιτικός διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας: Οι διμερείς σχέσεις στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης
Ευρωκοινοβούλιο: Αναμένεται να «παγώσει» την επικύρωση της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ – ΗΠΑ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΠΑΣΟΚ: «Όχι» στη διακομματική επιτροπή της Βουλής για τον αγροτικό τομέα – Συγκρότηση Εθνικής επιτροπής
- Δανός ευρωβουλευτής απάντα στον Τραμπ: «Κύριε πρόεδρε, άντε και γ…» (Βίντεο)
- Τζιτζικώστας: Απαράδεκτο το 2026 να υπάρχει μέλος της ΕΕ υπό κατοχή – Προτεραιότητα μια δίκαιη λύση για την Κύπρο
- Επίθεση Δούκα σε Ανδρουλάκη: Η στρατηγική μας απέτυχε, η πρώτη θέση απομακρύνεται