• Ναυτιλία

    ΠΕΝΕΝ και Συνταξιούχοι ναυτικοί: Παρέμβαση στον ΕΦΚΑ Πειραιά για τα συνταξιοδοτικά προβλήματα των απόμαχων της θάλασσας

    Αντώνης Νταλακογιώργος-Πρόεδρος ΠΕΝΕΝ

    Αντώνης Νταλακογιώργος-Πρόεδρος ΠΕΝΕΝ


    Αντιπροσωπεία των Διοικήσεων των Σωματείων ΠΕΝΕΝ και ΠΣΣ – ΝΑΤ πραγματοποίησαν  παρέμβαση στον ΕΦΚΑ Πειραιά και είχαν συνάντηση με την διευθύντρια του κ. Μαρία Γεροντή.

    Σκοπός της νέας πρωτοβουλίας των Ενώσεων ήταν να συζητηθούν και να αντιμετωπιστούν μια σειρά προβλήματα στην επίσπευση του χρόνου διεκπεραίωσης των ασφαλισμένων δικαιωμάτων των απόμαχων της θάλασσας όλων των ειδικοτήτων!

    Στην κατεύθυνση αυτή έγινε αναφορά στις καθυστερήσεις που αφορούν τον επανυπολογισμό των συντάξεων για μεγάλη μερίδα συνταξιούχων, στην συντομότερη απόδοση των κύριων συντάξεων, στην αναγκαία αναβάθμιση της συνεργασίας μεταξύ ΕΦΚΑ και ΝΑΤ.

    Επισημάνθηκε η τεράστια καθυστέρηση που διαπιστώνεται στην απόδοση των δικαιωμάτων εκείνων των ασφαλισμένων που έχουν διαδοχική ή παράλληλη ασφάλιση με άλλα ταμεία.

    Για τα προβλήματα αυτά η αντιπροσωπεία τόνισε την ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού που θα καλύπτει όλες τις πάγιες ανάγκες των ταμείων μας καθώς και την παροχή του μηχανολογικού και τεχνολογικού εξοπλισμού στον οποίο επίσης διαπιστώνονται σοβαρά προβλήματα.

    Τέλος οι εκπρόσωποι των σωματείων επανέλαβαν τις θέσεις τους για την κατάργηση όλων των αντι-ασφαλιστικών νόμων μέσω των οποίων έγιναν τεράστιες περικοπές και μειώσεις σε κύριες συντάξεις, στο επικουρικό και στις εφάπαξ παροχές.

    Διαβάστε επίσης:

    Okeanis Eco Tankers (Γιάννης και Αριστείδης Αλαφούζος): Έσοδα 88,4 εκατ. δολ. και κέρδη 51,4 εκατ. δολ. το α’ τρίμηνο του 2023

    Γιώργος Γιουρούκος: Αγόρασε 6 πλοία κοντέινερ από την Maersk και έφτασε τα 99 πλοία



    ΣΧΟΛΙΑ