• Ναυτιλία

    ΠΕΝΕΝ: Κάλεσμα στους ναυτεργάτες του RO/RO «ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ» να σταματήσουν την επιχείρηση μεταφοράς μηχανημάτων στη Χίο

    ΠΕΝΕΝ: Κάλεσμα στους ναυτεργάτες του RO/RO «ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ» να σταματήσουν την επιχείρηση μεταφοράς μηχανημάτων στη Χίο


    Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωση Ναυτών (ΠΕΝΕΝ), με ανακοίνωση της χαιρετίζει την δυναμική και αγωνιστική παρέμβαση των πολιτών της Χίου που με τον μαζικό αγώνα τους απέτρεψαν την αποβίβαση μηχανημάτων και οχημάτων που μεταφέρθηκαν με το φορτηγό πλοίο «Πελαγίτης» στο νησί, με σκοπό την έναρξη των εργασιών για την δημιουργία ενός νέου γιγαντιαίου στρατοπέδου εγκλεισμού προσφύγων και μεταναστών!

    Το πλοίο όπως πληροφορηθήκαμε, τονίζει η ΠΕΝΕΝ, συνεχίζει το κανονικό του δρομολόγιο με επόμενους προορισμούς Μυτιλήνη-Καβάλα.

    Ανάλογη κινητοποίηση οργανώνεται αυτή την ώρα και στη Μυτιλήνη με στόχο να μην επιχειρηθεί η εκφόρτωση των ίδιων μηχανημάτων στο νησί της Μυτιλήνης.

    Η ΠΕΝΕΝ, με αφορμή αυτές τις εξελίξεις, απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους Ναυτεργάτες του πλοίου «Πελαγίτης» να εκφράσουν και οι ίδιοι με κάθε δυνατό τρόπο την αλληλεγγύη τους σε πρόσφυγες – μετανάστες, στον αγώνα των κατοίκων σε Χίο – Μυτιλήνη και στην αποτροπή ενός στρατοπέδου – φυλακής για τον απάνθρωπο εγκλωβισμό όλων αυτών που εγκατέλειψαν τις χώρες και τις εστίες τους εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της τραγικής οικονομικής κατάστασης της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

    Διαβάστε επίσης:

    Στον Πειραιά για την τελετή αγιασμού των υδάτων ο Γιάννης Πλακιωτάκης

    Μαρία Αγγελικούση: Παρήγγειλε άλλα δύο πλοία LNG



    ΣΧΟΛΙΑ