ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων στις 3 Ιουνίου, αποφάσισε η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Ε.Ν.
Η απεργιακή κινητοποίηση γίνεται με αφορμή το επικείμενο εργασιακό νομοσχέδιο. Πιο συγκεκριμένα η ΠΕΝΕΝ αναφέρει ότι: «Στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ αποφασίστηκε ομόφωνα η κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για τις 3 Ιουνίου 2021 και από ώρας 00.01 έως τις 24.00 της ίδιας μέρας. Η απεργία αυτή καθώς και μια σειρά πολύμορφες δράσεις που θα αναπτύξουμε τις αμέσως επόμενες μέρες έχουν ως στόχο το εκτρωματικό αντεργατικό – αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση να το πάρει πίσω και να μην φθάσει αυτό ποτέ στην Βουλή.
Οι διατάξεις του νομοσχεδίου συνιστούν τομή και κλιμάκωση στην επίθεση ενάντια στα εργατικά δικαιώματα με κορυφαίο την ανοιχτή υπονόμευση του 8ώρου που έχει θεσπιστεί στην χώρα μας εδώ και 100 χρόνια.
Το σύνολο των ρυθμίσεών του, όπως αναλυτικά έχουμε επαναλαμβανόμενα υπογραμμίσει, αποτελούν ριζική ανατροπή στα εναπομείναντα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και η απάντησή μας πρέπει να είναι ο ανυποχώρητος αγώνας για να μην περάσει αυτό».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Babe Paley: Η «πρώτη influencer» του 20ού αιώνα και πώς πλήρωσε το τίμημα της τελειότητας
- Όμιλος HHG: Νέα στρατηγική επένδυση ύψους 50 εκατ. για την ανακαίνιση των ΥΓΕΙΑ-ΜΗΤΕΡΑ – Οι εκπλήξεις
- Τι σηματοδοτεί το μεγάλο deal Αγγελόπουλων – Τσάκου: Η εφοπλιστική συμμαχία, το νερό ΑρρένΑ και ο Ολυμπιακός
- Στον αστερισμό των δασμών και πάλι οι αγορές
