• Ναυτιλία

    Παπαδόπουλος (πρόεδρος Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου): Να εφαρμοστεί σύντομα η Ναυτιλιακή Εταιρεία με Περιορισμένη Ευθύνη

    Θέμης Παπαδόπουλος

    Θέμης Παπαδόπουλος


    Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η 34η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, στο ξενοδοχείο «Four Seasons» στη Λεμεσό, στην οποία συμμετείχαν αξιωματούχοι της Πολιτείας και της Κυβέρνησης, εκπρόσωποι των Πολιτικών Κομμάτων, μέλη του Βουλή των Αντιπροσώπων, Διπλωμάτες, εκπρόσωποι Επαγγελματικών Οργανώσεων και καθώς και από τον κάτοικο Βιομηχανίας.

    Ο πρόεδρος του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, Θέμης Παπαδόπουλος, έκανε ανασκόπηση των προκλήσεων και των εξελίξεων που σημειώθηκαν το 2022 σε σχέση με την Κυπριακή Ναυτιλία και τις δραστηριότητες του Επιμελητηρίου για την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου.

    Ανέφερε επίσης ότι η ναυτιλία είναι ένας από τους σοβαρότερους οικονομικούς πυλώνες της χώρας και ενισχύει το κύρος της Κύπρου, ως υπερδύναμης στη Ναυτιλία.

    Ως εκ τούτου, επισήμανε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη για άμεση ολοκλήρωση του «Κέντρου Μονής Στάσης Ναυτιλίας» στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας και την ταχεία προετοιμασία και έγκριση των κανονισμών για την εφαρμογή της «Ναυτιλιακής Εταιρείας με περιορισμένη. Ευθύνη”.

    Σε σχέση με το μακροχρόνιο Τουρκικό Εμπάργκο στα κυπριακά πλοία, ζήτησε τη συγκεκριμένη υποστήριξη της Κυβέρνησης και των Διπλωματών για να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους για την άμεση άρση αυτού του παράνομου περιορισμού.

    Επιπλέον,κατά τη Συνέλευση διενεργήθηκαν και εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου για την περίοδο 2023-2025.

    Ο Θέμης Παπαδόπουλος επανεξελέγη Πρόεδρος του Επιμελητηρίου για δεύτερη διετή θητεία.

    Διαβάστε επίσης:

    Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Κυπριακή κυβέρνηση επιταχύνει τη διαδικασία για εφαρμογή του «One- Stop Shipping-Centre»

    Ελληνική ναυτιλιακή θα πληρώσει 2,25 εκατ. δολάρια για περιβαλλοντική ρύπανση

     



    ΣΧΟΛΙΑ