• Ναυτιλία

    Π. Παναγιωτίδης: Η Castor Maritime συνεχίζει τις εργασίες της με νέα συμφωνία ναύλωσης


    Νέα συμφωνία ναύλωσης ανακοίνωσε η ναυτιλιακή Castor Maritime, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παναγιωτίδη, ο οποίος επισήμανε ότι η εταιρεία συνεχίζει τις εργασίες της με τη λιγότερη δυνατή αναστάτωση.

    Συγκεκριμένα, το χωρητικότητας 76,453 dwt Panamax Magic P, κατασκευής 2004, ολοκλήρωσε την προγραμματισμένη ειδική επιθεώρηση στις 21 Μαρτίου 2020 και στις 22 Μαρτίου ξεκίνησε νέα σύμβαση ναύλωσης διάρκεια 90 έως 105 ημερών. Τα ημερήσια ακαθάριστα ναύλα ανέρχονται σε 7.000 δολάρια ημερησίως.

    Ο CEO και CFO της εταιρείας κ. Παναγιωτίδης επισήμανε: “Ο νέος Covid-19 προκαλεί πρωτοφανή αβεβαιότητα, επηρεάζοντας την παγκόσμια την οικονομία και την πλειοψηφία των  επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της ναυτιλίας. Σε αυτό περιβάλλον, είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας με την ελάχιστη δυνατή αναστάτωση. Αν και είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί η χρονική διάρκεια και οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στα μελλοντικά λειτουργικά αποτελέσματα, εργαζόμαστε πολύ σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι  θα προστατεύσουμε την εταιρεία μας όσο το δυνατόν περισσότερο, από την -ελπίζουμε βραχυπρόθεσμη- μεταβλητότητα και αδυναμία των ναύλων”.

    “Σε αυτό το πλαίσιο, είμαστε ικανοποιημένοι που το πλοίο Magic P έχει επιτυχώς ολοκλήρωσε την προγραμματισμένη του ειδική επιθεώρηση και συνεχίζει τις εργασίες του με νέα συμφωνία με ανταγωνιστικά ναύλα για τα δεδομένα της αγοράς. Αυτή η νέα συμφωνία, μαζί με τις υπάρχουσες στα άλλα δύο πλοία μας, μας επιτρέπει να λειτουργούμε με θετική ταμειακή ροή. Επιπλέον, η υγιής θέση μας όσον αφορά τα μετρητά, μας παρέχει ένα επιπλέον μαξιλάρι για να αντέξουμε σε μια ασθενέστερη αγορά. Την ίδια στιγμή, επίσης, μας παρέχει τη δυνατότητα να επωφεληθούμε από όλες τις ελκυστικές ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται στις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς. Τέλος, η πρώτη και ύψιστη προτεραιότητά μας είναι όλοι οι ναυτικοί, οι υπάλληλοι και οι συνεργάτες μας να παραμείνουν υγιείς κατά τη διάρκεια αυτή της δοκιμασίας.”

     



    ΣΧΟΛΙΑ