• Ναυτιλία

    Ουκρανία: Θα αποζημιώνει τα πλοία που θα προσεγγίζουν τα λιμάνια της

    Ο Oleksandr Kubrakov, Αναπληρωτής Πρωθυπουργός για την Αποκατάσταση της Ουκρανίας και Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών

    Ο Oleksandr Kubrakov, Αναπληρωτής Πρωθυπουργός για την Αποκατάσταση της Ουκρανίας και Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών


    Η Ουκρανία ενέκρινε μέτρα και διαδικασία αποζημίωσης των απωλειών από τη ρωσική εισβολή για πλοία που καταπλέουν στα λιμάνια της.

    Η διαδικασία θα ισχύει για ζημιές που υπέστησαν οι ναυλωτές, οι διαχειριστές και οι πλοιοκτήτες πλοίων και εσωτερικής ναυσιπλοΐας ως αποτέλεσμα του πολέμου. Αυτό ισχύει για πλοία που φέρουν ουκρανική και ξένη σημαία, εκτός από τη σημαία της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης.

    Διευκρινίστηκε ότι μόνο οι πλοιοκτήτες που έχουν συνάψει ασφαλιστήριο συμβόλαιο ή συμβόλαιο με P&I (Προστασία και Αποζημίωση) σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζει η νομοθεσία της Ουκρανίας ή άλλου κράτους δικαιούνται αποζημίωση.

    Η ζημιά που πρέπει να αποζημιωθεί περιλαμβάνει απώλειες που υπέστη το σκάφος λόγω ανεπανόρθωτης απώλειας ή καταστροφής, το κόστος επισκευής δομικών ζημιών στο σκάφος που το κατέστη αναξιόπλοο, απώλειες λόγω απώλειας ή ζημιάς σε φορτίο, έξοδα που σχετίζονται με βλάβη στην υγεία ή τη ζωή ενός επιβάτη ή μέλους του πληρώματος.

    Όπως αναφέρει η ουκρανική κυβέρνηση, ο πλοιοκτήτης μπορεί να υποβάλει ένα σύνολο εγγράφων στο αρμόδιο Υπουργείο το αργότερο εντός 90 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία παραλαβής της άρνησης του ασφαλιστή να παράσχει ασφαλιστική αποζημίωση.

    Ο Oleksandr Kubrakov, Αναπληρωτής Πρωθυπουργός για την Αποκατάσταση της Ουκρανίας και Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών δήλωσε:

    «Η εισαγωγή του μηχανισμού αποζημίωσης θα επιτρέψει στους ναυλωτές και τους πλοιοκτήτες να συνεχίσουν να διασφαλίζουν τις προσεγγίσεις στα λιμάνια μας, ανεξάρτητα από το εάν η συμφωνία σιτηρών λειτουργεί ή όχι. Ως χώρα που έχει επικυρώσει διεθνείς συμβάσεις, η Ουκρανία έχει το δικαίωμα στην ελεύθερη εμπορική ναυσιπλοΐα. Και εμείς, από την πλευρά μας, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βρούμε λύσεις που θα κατοχυρώνουν την κυκλοφορία από και προς τα λιμάνια μας και δεν θα εξαρτώνται από την επιτιθέμενη χώρα, η οποία μπλοκάρει την κυκλοφορία για περισσότερους από επτά μήνες, ακόμη και στο πλαίσιο των σιτηρών».

    Διαβάστε επίσης:

    Ενισχύεται το λιμάνι της Βαλένθια – Η Cosco πουλά το 49% στην Γαλλική CMA CGM

    Οι Έλληνες εφοπλιστές αγόρασαν 204 πλοία και πούλησαν 288 πλοία στο 12μηνο – Τεράστια κέρδη από τις υπεραξίες

    Οι Μινωϊκές Γραμμές παρέχει εκπτώσεις στους μαθητές που έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ