• Ναυτιλία

    ΟΛΘ: Συμφωνία για νέα τριετή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

    Ο πρόεδρος του ΟΛΘ, Θανάσης Λιάγκος

    Ο πρόεδρος του ΟΛΘ, Θανάσης Λιάγκος


    Οι αυξήσεις που συμφωνήθηκαν κυμαίνονται γύρω στο 2% ετησίως, ενώ επιλύθηκαν διάφορα άλλα ζητήματα που απασχολούσαν τους εργαζόμενους.

    Ειδικότερα, η ΟΛΘ Α.Ε. ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση του εποικοδομητικού διαλόγου με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και την τελική συμφωνία για την τριετούς διάρκειας (2022-2024) Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) για τη ρύθμιση των όρων αμοιβής και εργασίας του υπαλληλικού προσωπικού εργαζομένων της εταιρείας.

    Ο Πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ, Απόστολος Ντάλλας, τόνισε: «Η συλλογική διαπραγμάτευση και οι συλλογικές συμβάσεις αποτελούν αιχμή του δόρατος στις διεκδικήσεις της ΓΣΕΕ και των εργαζομένων και σήμερα στην ΟΛΘ Α.Ε. συμφωνήσαμε εργαζόμενοι και Διοίκηση στη νέα τριετή ΣΣΕ. Οι μισθολογικοί και θεσμικοί όροι της ΣΣΕ αφενός ενισχύουν τη διασφάλιση των εργαζομένων και τις θέσεις εργασίας και αφετέρου απομειώνουν την επιβάρυνση του εργασιακού εισοδήματος από τις πληθωριστικές πιέσεις και την ακρίβεια, ενισχύοντας την εργασιακή ασφάλεια και ειρήνη».

    Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε., Θάνος Λιάγκος, δήλωσε: «Η τελική συμφωνία για την τριετή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας αναδεικνύει τη δέσμευση των δύο μερών στην κοινή μας πορεία για την επίτευξη των επιχειρησιακών στόχων της ΟΛΘ Α.Ε. Κύριο μέλημα όλων μας είναι η προάσπιση ενός σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος που διέπεται από αγαστή συνεργασία και εποικοδομητικό διάλογο με στόχο τη διατήρηση των ισχυρών ρυθμών ανάπτυξης του Λιμένα της Θεσσαλονίκης».

    Διαβάστε επίσης:

    Νέα πρόταση της Cosco για την συλλογική σύμβαση στο λιμάνι



    ΣΧΟΛΙΑ