• Ναυτιλία

    Ο Νίκος Τσάκος τιμήθηκε ως ο εφοπλιστής της χρονιάς

    Νίκος Τσάκος: Παραγγελίες 4+2 τάνκερ διπλού καυσίμου από την TEN - MononewsTV

    O πρόεδρος της ΤΕΝ, Νίκος Τσάκος


    Ανάμεσα στους τέσσερις κορυφαίους της παγκόσμιας οικονομίας και ναυτιλίας που τιμήθηκαν στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο του International Maritime Hall of Fame Awards, ήταν και ο Νίκος Τσάκος, της εισηγμένης εταιρείας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ΤΕΝ – Tsakos Energy Navigation.

    Ο Νίκος Τσάκος, γιος του καπετάν Παναγιώτη Τσάκου, επιλέχθηκε για την δυναμική του παρουσία στο χώρο της ναυτιλίας και τις καινοτόμες ιδέες που εφαρμόζει στην εταιρεία. Η ΤΕΝ διαχειρίζεται συνολικά 67 πλοία, ενώ υπό ναυπήγηση έχει άλλα 12 πλοία.

    Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 5 Ιουνίου 1963. Ολοκλήρωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο Μωραΐτη και στη συνέχεια σπούδασε στο Columbia University της Νέας Υόρκης, οικονομικές επιστήμες.

    Όσο καιρό σπούδαζε εργαζόταν στα γραφεία της Tsakos Shipping and Trading SA της Νέας Υόρκης.

    Αποφοίτησε το 1985 και στη συνέχεια πήρε master Degree in Shipping Finance στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

    Το 1987 επέστρεψε στην Ελλάδα και συνέβαλε αποφασιστικά στην ίδρυση της Global Ocean Carriers, εταιρεία που εισήλθε στο American Stock Exchange.

    Μαζί με τον πατέρα του Παναγιώτη Τσάκο και την αδελφή του Μαρία, που πέθανε πρόωρα το 2010, ίδρυσαν την ΤΕΝ που εισήχθη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Ο Νίκος Τσάκος διετέλεσε πρόεδρος της Intertanko, είναι νυμφευμένος με την Σήλια Κριθαριώτη και έχουν τρία παιδιά.

    Διαβάστε επίσης:

    Νίκος Τσάκος: Παραγγελίες 4+2 τάνκερ διπλού καυσίμου από την TEN

    Σήλια Κριθαριώτη: Το τρυφερό μήνυμα για την επέτειο γάμου της με τον εφοπλιστή Νίκο Τσάκο

    Έλληνες εφοπλιστές: Σε κατάσταση… ready για την έκρηξη στους ναύλους των δεξαμενόπλοιων



    ΣΧΟΛΙΑ