• Ναυτιλία

    Ο “Μύθος του Αιγαίου” του Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου το πρώτο πλοίο πιστοποιημένο με SEEMP Part III

    Ο


    Το πλοίο Aegean Myth της Arcadia Shipmanagement συμφερόντων των εφοπλιστών Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου πιστοποιήθηκε ως το πρώτο πλοίο με Ship Energy Efficiently Management Pan.

    Το SEEMP Part III, οριστικοποιήθηκε με τις τελευταίες τροποποιήσεις στο Παράρτημα VI της MARPOL με τις σχετικές κατευθυντήριες γραμμές στο MEPC 78 να οριστικοποιούνται τον περασμένο μήνα.

    Απαιτεί από τους πλοιοκτήτες και τους διαχειριστές να παρακολουθούν, να αναφέρουν και να επαληθεύουν ετησίως τις εκπομπές CO2 για όλα τα πλοία μεγαλύτερα από 5.000 GT.

    «Είμαστε πολύ περήφανοι που είμαστε η πρώτη ναυτιλιακή εταιρεία που έλαβε έγκριση από τον κορυφαίο νηογνώμονα στον κόσμο, DNV, για το SEEMP Part III του στόλου μας, ξεκινώντας από το πλοίο μας, Aegean Myth», δήλωσε ο Δημήτριος Ματθαίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Arcadia Shipmanagement Co. Ltd και πρόσθεσε:

    «Στην Arcadia δεσμευόμαστε να παρέχουμε ασφαλή, βιώσιμη και αξιόπιστη μεταφορά πετρελαίου δια θαλάσσης. Πρωτοβουλίες όπως αυτή διευρύνουν τις αξίες της ασφάλειας και της περιβαλλοντικής αριστείας εφαρμόζοντας αποτελεσματικά συστήματα διαχείρισης για τη συμμόρφωση με τους εισερχόμενους κανονισμούς για την επίτευξη μιας συνεπής, αξιόπιστης και χωρίς περιβαλλοντικά συμβάντα απόδοσης. Αυτή η έγκριση από την DNV σηματοδοτεί το πρώτο ορόσημο για την ομαλή συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του ΙΜΟ. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε την Alpha Marine Consulting PC που μας υποστήριξε στην προετοιμασία του SEEMP Part III».

    Διαβάστε επίσης:

    Diana Shipping: Βελτίωσε ναύλους και αύξησε τα έσοδα κατά 12,5 εκατ. δολάρια

    Γιάννης Αγγελικούσης και Παύλος Ιωαννίδης στο The Greek Shipping Hall of Fame

     



    ΣΧΟΛΙΑ