• Ναυτιλία

    Ο ιταλικός νηογνώμονας Rina αγόρασε την Patrick Consulting για να μπει στην αμερικανική αγορά

    εφοπλιστές - ναυτιλία


    Ο Ιταλικός Νηογνώμονας Rina αγόρασε το 100% της Patrick Consulting για να εισέλθει στην αμερικανική αγορά.

    Αναλυτικότερα, η εταιρεία Rina Consulting, που ανήκει στον Νηογνώμονα Rina, εξαγόρασε το 100% της Patrick Engineering. Αυτό γνωστοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος Ugo Salerno σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera.

    Η Patrick Engineering έχει καθαρά έσοδα 60 εκατομμύρια δολάρια και 340 υπαλλήλους με έδρα το Σικάγο. Η εταιρεία ασχολείται με την παροχή συμβουλών μηχανικών στους τομείς των υποδομών και των μεταφορών καθώς και στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

    «Η εξαγορά είναι μια νέα βάση στις ΗΠΑ, δήλωσε ο Ούγκο Σαλέρνο, και είναι μια μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης στην ακμάζουσα αγορά υποδομών της Βόρειας Αμερικής. Οι ΗΠΑ θα γίνουν ένας από τους κύριους κόμβους του ομίλου», δήλωσε ο Ούγκο Σαλέρνο.

    Στο μεταξύ, αλλάζει και η μετοχική σύνθεση του Rina. Η Naus, το όχημα των private equity funds Vei Capital και Nb Renaissance, πούλησε το 27%, ίσο με το μερίδιο που κατείχε στον Rina.

    Τέλος, να αναφερθεί ότι τα έσοδα Rina το 2022 ανήλθαν στα 680 εκατ. ευρώ, ενώ το 2023 θα πρέπει να ξεπεράσουν τα 700 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών και καφέ κρύβεται πίσω από το πλοίο Blume – Διερευνάται ο ρόλος των συλληφθέντων



    ΣΧΟΛΙΑ