• Ναυτιλία

    Όλο το βούλευμα απαλλαγής του Πάνου Λασκαρίδη – Τι δήλωσε ο δικηγόρος του, Δημήτρης Πέππας

    Ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης

    Ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης


    Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά, με την υπ΄αριθμό 4322023 απόφαση του απάλλαξε την εφοπλιστή Πάνο Λασκαρίδη απο τις κατηγορίες «της παράβασης της υποχρέωσης δήλωσης μνημείου και της φθοράς μνημείου». Το βούλευμα υπογράφει η πρόεδρος, Ειρήνη Πουλιδάκη.

    Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Αυγούστου του 2020, ο Ιταλός υπήκοος Φερδελόνδο Σιλβάνο κατήγγειλε στο Λιμεναρχείο ότι στις 8 το πρωί «παρατήρησε» φουσκωτό σκάφος στο λιμάνι των Αντικυθήρων να ανελκύει από το βυθό ένα παλαιό κανόνι και να μεταφέρει σε ένα μεγαλύτερο σκάφος με διακριτικά «Γλάρος».

    Το σκάφος «Γλάρος», ύστερα από έρευνα του Λιμεναρχείου, διαπιστώθηκε ότι ανήκε στο Ίδρυμα του Πάνου.

    Στο σκάφος μεταφέρθηκε και μια λίθινη άγκυρα από την θαλάσσια περιοχή Απλωταρά Αντικυθήρων.

    Όπως αναφέρει το βούλευμα, η άγκυρα εκτιμήθηκε από τριμελή επιτροπή ότι η αξία της ανέρχεται σε 800 ευρώ.

    Ωστόσο, όπως υπογραμμίζεται στο βούλευμα, ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης είχε ενημερώσει για την ανέλκυση και την μεταφορά την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων και τον δήμαρχο Κυθήρων, Ευστράτιο Χαρχαλάκη, ενώ η αρχαιολόγος Κουτσούμπα δήλωσε ότι είχε ενημερωθεί η υπηρεσία εγγράφως για τον εντοπισμό και την ανέλκυση.

    Επίσης δηλώθηκε ότι ήταν ενήμερη και η υπουργός, Λίνα Μενδώνη.

    Δημήτρης Πέππας
    Δημήτρης Πέππας

    Για την υπόθεση, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Mononews, ο δικηγόρος του Πάνου Λασκαρίδη, Δημήτριος Πέππας, δήλωσε:

    «Για τους μικρόψυχους και εμπαθείς, που εύκολα λησμονούν την προσφορά του εθνικού ευεργέτη κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη, και δημιούργησαν μια έντεχνα κατασκευασθείσα εικονική πραγματικότητα, η προσγείωση στα κράσπεδα της αλήθειας, δόθηκε από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

    Αντί λοιπόν για ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Λασκαρίδη που ειδοποίησε άμεσα τις αρμόδιες αρχές, για τη διάσωση μιας λίθινης άγκυρας και ενός κανονιού, που είχαν εγκαταλειφθεί στο βυθό της θάλασσας, την εν συνεχεία  συσκευασία, μεταφορά και παράδοση τους στα εργαστήρια της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, που σημειωτέο με δωρεά του είχε ο ίδιος ανακαινίσει, εισέπραξε έναν ανείπωτο διασυρμό και μια αδικαιολόγητη δικαστική εμπλοκή.

    Ο κ. Λασκαρίδης από την αρχή της υποθέσεως, ψύχραιμος και στωϊκά φερόμενος, είχε αναφέρει το λατινικό ρητό “finis coronat opus”, δηλαδή “το τέλος στεφανώνει το έργο”, επισημαίνοντας ότι αυτό το τέλος θα το δώσει η Ελληνική Δικαιοσύνη, την οποία εμπιστεύεται απόλυτα. Αυτό και έγινε. Η Ελληνική Δικαιοσύνη έγραψε το τέλος».

    Αναλυτικά το βούλευμα, μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:

     

    Διαβάστε επίσης

    Απαλλάχθηκε ο Πάνος Λασκαρίδης για την υπόθεση του ναυαγίου των Αντικυθήρων

    Ο Πάνος Λασκαρίδης παρέδωσε τον «Περσέα» στο Πολεμικό Ναυτικό

    Πάνος Λασκαρίδης: Κατέπλευσε το «Περσεύς» που θα ενισχύσει το Πολεμικό Ναυτικό

    ________________­_______

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Ο χάρτης των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ