• Ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου: Θρίαμβος στο δικαστήριο – Άνοδος της μετοχής του κατά 7%

    Γιώργος Οικονόμου DryShips ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips


    Τη -θριαμβευτική- της νίκη εξασφάλισε η DryShips, της οποίας ηγείται ο Γιώργος Οικονόμου, στη δικαστική διαμάχη στην οποία είχε μπλεχτεί, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο των Νήσων Μάρσαλ απέρριψε το αίτημα για επιβολή περιοριστικών μέτρων που είχε καταθέσει Αμερικανός επενδυτής εναντίον τόσο της ναυτιλιακής όσο και του ίδιου του εφοπλιστή.

    Ειδικότερα, στο Ανώτατο Δικαστήριο των Νήσων Μάρσαλ είχε κατατεθεί μήνυση εναντίον του κ. Οικονόμου και της εταιρείας του από τον Αμερικανό επενδυτή Michael Sammons, ο οποίος ζητούσε, μεταξύ άλλων, την επιβολή προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων και την έκδοση προκαταρκτικής εντολής για την αναστολή περαιτέρω εκδόσεων κοινών μετοχών της εταιρείας σε τιμή ανά μετοχή χαμηλότερη από αυτήν που όριζε εκείνος.

    Επιπλέον, ζητούσε και αποζημίωση για οικονομικές και ηθικές βλάβες.

    Οικονόμου

    Έτσι ο εφοπλιστής είχε έρθει αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της παραβίασης των καθηκόντων καταπιστευματοδόχου (fiduciary duty), του αδικαιολόγητου πλουτισμού και της σύγκρουσης συμφερόντων.

    Ο Sammons, που είναι κάτοχος 45.000 μετοχών της DryShips, είχε απαιτήσει την αναστολή περαιτέρω εκδόσεων κοινών μετοχών της εταιρείας στο καναδικό fund Kalani Investments -το οποίο έχει πολλάκις στηρίξει τη ναυτιλιακή- σε τιμή ανά μετοχή χαμηλότερη από εκείνη που όριζε ο ίδιος.

    Μάλιστα ο επενδυτής είχε υποστηρίξει ότι η εταιρεία που ελέγχει ο κ. Οικονόμου παραβίαζε «σκόπιμα και απερίσκεπτα» τα καθήκοντα καταπιστευματοδόχου. Ως απάντηση, η διοίκηση της DryShips είχε τονίσει ότι είχε εξετάσει τις καταγγελίες του μηνυτή και έκανε λόγο για αστήρικτες κατηγορίες, διαμηνύοντας ότι θα υπερασπιζόταν την αθωότητά της «σθεναρά».

    Υπενθυμίζεται ότι στη μήνυση ο Sammons υποστήριζε πως η ναυτιλιακή, μέσω του shelf registration στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) ύψους 2 δισ. δολαρίων, εξέδιδε και πουλούσε στην Kalani νέες μετοχές με έκπτωση που άγγιζε ακόμη και το 90% της καθαρής ενσώματης αξίας (tangible book value) τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έρευνα ΕΥ: Πώς η Ελλάδα θα γίνει διεθνές ναυτιλιακό κέντρο και θα σταματήσει τη φυγή ναυτιλιακών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Προκοπίου: Ποιος μέτοχος μείωσε το ποσοστό συμμετοχής του στην Dynagas LNG

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συμεών Παληός: Big hit με 3 νέα κερδοφόρα deals



    ΣΧΟΛΙΑ