Ναυτιλία

Νέος διαγωνισμός από το υπουργείο Ναυτιλίας για τη δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Πειραιάς, Κρήτη, Κάσος, Κάρπαθος, Ρόδος

Μάνος Κόνσολας

Μάνος Κόνσολας


Νέος διαγωνισμός από το υπουργείο Ναυτιλίας για τη δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Πειραιάς, Κρήτη, Κάσος, Κάρπαθος, Ρόδος

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής με θέμα: «Νησιωτική Πολιτική – Εργαλεία εδαφικής συνοχής για τα νησιά», στην οποία προεδρεύει ο Μάνος Κόνσολας και πραγματοποιήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ανακοίνωσε την αναβάθμιση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του πλοίου που εξυπηρετεί τη γραμμή της Καρπάθου – Κάσου, με νέο πλοίο Β´ Κατηγορίας το οποίο θα εκτελεί τρία δρομολόγια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το ένα από τα δρομολόγια θα εκτελεί τη γραμμή Πειραιά – Κάσο – Κάρπαθο – Ρόδο σε 13 ώρες και τα άλλα δύο δρομολόγια τη γραμμή Πειραιά – Κρήτη – Κάσο – Κάρπαθο – Ρόδο.

Η προκήρυξη αναμένεται να εκδοθεί το πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου και μέχρι τότε θα παραταθεί η υπάρχουσα δρομολογιακή γραμμή μέχρι τον Οκτώβριο.

Επίσης, ανακοίνωσε την επέκταση της δρομολογιακής γραμμής Σάμου – Καλύμνου – Πάτμου – Λειψών – Λέρου – Αγαθονησίου. Το Συμβούλιο των Ακτοπλόων, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα επεκτείνει την επιδοτούμενη γραμμή κατά τρεις επιπλέον μήνες.

Ο Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, τόνισε:

«Οι ανακοινώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής βρίσκουν όλους εμάς τους νησιώτες απόλυτα σύμφωνους και ικανοποιημένους. Ο Υπουργός έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί στα νησιά μας σχετικά με το θέμα της ακτοπλοΐας και οι ανακοινώσεις σήμερα επιβεβαιώνουν ότι το βάρος της κυβέρνησης είναι στα ακριτικά μας νησιά.Επιτέλους τα νησιά μας θα λάβουν αυτό που τους αξίζει. Σύγχρονα πλοία στις γραμμές του ανατολικού Αιγαίου που θα συνδέουν το βόρειο Αιγαίο με τα Δωδεκάνησα και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο με τον Πειραιά, την Κρήτη, την Κάσο, την Κάρπαθο και τη Ρόδο, σε νέα πρότυπα».

Διαβάστε επίσης

Επίσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας σπουδαστές του ΙΜΟΣΧΟΛΙΑ