• Ναυτιλία

    Νέο δικαστικό μέγαρο στον Πειραιά

    Γιάννης Μώραλης, δήμαρχος Πειραιά


    Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, μιλώντας στην Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, την δημοσίευση της διακήρυξης του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ., για τη δημιουργία νέου Δικαστικού Μεγάρου στον Πειραιά, η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

    Αναλυτικότερα, ο δήμαρχος Πειραιά είπε ότι είναι ακόμα μια ευχάριστη ημέρα για τον Πειραιά, αφού μετά από 35 χρόνια στασιμότητας και προσωρινής εγκατάστασης των Δικαστηρίων Πειραιά στο κτήριο της Σκουζέ, αναρτήθηκε στη διαύγεια η διακήρυξη του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ., για τη δημιουργία νέου Δικαστικού Μεγάρου στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Πειραιά, με συγκεκριμένες απαιτήσεις.

    Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη,πρόσθεσε ο Γ. Μώραλης και ένα σημαντικό πρώτο βήμα, για το οποίο η σημερινή Δημοτική Αρχή έδινε «μάχη» για 7 χρόνια και οι πολίτες περίμεναν αρκετά χρόνια.

    Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου και ελπίζω φυσικά εκτός της διακήρυξης, να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό η διαδικασία για την επιλογή του κατάλληλου σημείου, στο οποίο θα δημιουργηθεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, πρόσθεσε ο δήμαρχος Πειραιά.

    Κατέληξε λέγοντας ότι «θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη, γιατί καμία φορά από τον παράδεισο στην κόλαση είναι και από τη διακήρυξη έως την ολοκλήρωση ενός έργου. Ο Πειραιάς δικαιούται ένα εμβληματικό Δικαστικό Μέγαρο, αντάξιο της πόλης, των Πειραιωτών και του Δικαστικού – Δικηγορικού κόσμου της πόλης».

    Μιλώντας  στην ίδια εκδήλωση, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, γνωστοποίησε ότι αναζητείται για αγορά σύγχρονο και ελάχιστης ενεργειακής κατανάλωσης κτήριο περίπου 30.000 τ.μ. Στόχος είναι το νέο κτήριο να μπορεί να υποστηρίξει τις νέες ψηφιακές δυνατότητες της Δικαιοσύνης.

    Διαβάστε ακόμη:

    Μηδενικές αυξήσεις δίνουν οι ακτοπλόοι στους ακτοπλόους ναυτικούς

    Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών θα επισκεφτεί το υπουργείο Ναυτιλίας



    ΣΧΟΛΙΑ