• Ναυτιλία

    Ναυτιλία: Σε ρότα επανένωσης ΣΕΕΝ και ΕΕΚΔΝ

    Μιχάλης Σακέλλης (ΣΕΕΝ) - Θεόδωρος Κόντες (ΕΕΚΔΝ )

    Μιχάλης Σακέλλης (ΣΕΕΝ) – Θεόδωρος Κόντες (ΕΕΚΔΝ )


    Σε φάση επανένωσης βρίσκονται ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, ο οποίος  το 2021 κλείνει 100 χρόνια από την ίδρυσή του, και η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, στην οποία πρόεδρος είναι ο Θεόδωρος Κόντες.

    Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ Μιχάλης Σακέλλης, στην διαδικτυακή συνέντευξη τύπου, που έδωσε ο Σύνδεσμος. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά  οι δύο Ενώσεις και παλαιότερα μαζί, και τώρα έχει γίνει πρόταση και στην ΕΕΚΦΝ που εκπροσωπεί κρουαζιερόπλοια να επιστρέψουν στον ΣΕΕΝ, ήδη έχουν γίνει συζητήσεις και ευελπιστούμε ότι θα καταφέρουμε να λειτουργήσουμε πάλι μαζί όπως και στο παρελθόν, το οποίο θεωρούμε πολύ σημαντικό. Όπως ανέφερε οι λόγοι που οδήγησαν στην διάσπαση πριν από λίγα χρόνια, θεωρεί ότι έχουν εκλείψει.

    Η ιστορία του ΣΕΕΝ

    Ο ΣΕΕΝ ξεκίνησε τις δραστηριότητές του στις 30 Απριλίου 1921 ως «Πανελλήνιος Ακτοπλοϊκή Ένωσις», εκπροσωπώντας όλα τα Επιβατηγά πλοία. Συνέχισε το 1969 ως «Ένωσις Εφοπλιστών Επιβατηγών Πλοίων» και από το 2004 ως ΣΕΕΝ, εκπροσωπώντας  τα  επιβατηγά πλοία και τα κρουαζιερόπλοια. Το 2011 στον ΣΕΕΝ εντάχθηκαν και τα υπόλοιπα Ακτοπλοϊκά πλοία, τα οποία υπάγονταν  στην ΕΕΑ, εκπροσωπώντας και πάλι το σύνολο των επιβατηγών πλοίων Ακτοπλοϊκά και Διεθνόπλοα, το μεταφορικό έργο των οποίων ξεπερνά τους 20 εκ. επιβάτες κάθε χρόνο, τα 3 εκ. οχήματα ΙΧ και τα 750.000 φορτηγά. Επίσης ο ΣΕΕΝ εκπροσωπεί θεσμικά και την κρουαζιέρα.



    ΣΧΟΛΙΑ