• Ναυτιλία

    Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Στην τελική ευθεία για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα €126 εκατ. – Μέχρι 17/1 η συγκέντρωση των πληρεξούσιων

    Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου


    Οι εργαζόμενοι του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά κλήθηκαν να καταθέσουν εξουσιοδοτήσεις στον νομικό σύμβουλο Βασίλη Αρ. Πήττα, αλλά και τις παραιτήσεις από την αγωγή τους που έχουν καταθέσει κατά του Ελληνικού Δημοσίου, προκειμένου να εισπράξουν το ποσό των 126 εκατ. ευρώ από την Ειδική Διαχείριση.

    Η καταληκτική ημερομηνία που έχει δοθεί στους εργαζόμενους είναι η 17η Ιανουαρίου και αφορά τους εργαζόμενους της Πρώην Διεύθυνσης Τροχαίου Υλικού (ΟΜΑΔΑ 90).

    Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν εξουσιοδοτήσεις/πληρεξούσια, τον ατομικό λογαριασμό ασφάλισης τους στο ΕΦΚΑ από το 2009 μέχρι σήμερα καθώς και την απόφαση συνταξιοδότησης όσων έχουν συνταξιοδοτηθεί.

    Όπως ενημερώνει ο νομικός σύμβουλος Βασίλης Πήττας:

    «Η πρώτη εξουσιοδότηση είναι να γίνει αποδεκτό το πλαίσιο από το σωματείο και να υπογραφεί κοινό πρακτικό με την ειδική διαχείριση, το οποίο θα υποβληθεί στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας. Αν δεν υπογραφεί το κοινό πρακτικό, το πλαίσιο δεν ισχύει, οπότε πάμε στις διανομές σύμφωνα με όσα προβλέπουν οι διατάξεις του νόμου της ειδικής διαχείρισης. Η δεύτερη είναι να παραιτηθούμε από τη συντηρητική κατάσχεση που έχουμε κάνει στα χέρια του Ελληνικού Δημοσίου ως τρίτου».

    Επίσης, σήμερα Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου στις 12μ.μ, θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση των Πιστωτών, η οποία αναμένεται να δώσει την τελική έγκριση στη διαδικασία εκκαθάρισης των οφειλών των ναυπηγείων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση στον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου, ο οποίος με την εταιρεία «MILINA ENTERPRISES COMPANY LTD» ήταν ο πλειοδότης στον διαγωνισμό προσφέροντας 37.316.041,88 ευρώ.

    Στη Γενική Συνέλευση θα συμμετέχουν οι πιστωτές, που είναι οι εργαζόμενοι, το ελληνικό δημόσιο, ο ΕΦΚΑ και η τράπεζα Πειραιώς και αναμένεται να αποδεχθούν τις ρυθμίσεις που αφορούν στις οφειλές των ναυπηγείων.

    Διαβάστε επίσης:

    Ναυπηγεία Ελευσίνας: Τρίτο πλοίο για επισκευή – Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων της Μελίνας Τραυλού

    Βράβευση του Γιάννη Μώραλη στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας των Ακαδημιών του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού



    ΣΧΟΛΙΑ