• Ναυτιλία

    Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Άγονος ο διαγωνισμός για την πώληση του ακινήτου της ΕΤΑΔ


    Άγονος όπως αναμενόταν βγήκε ο διαγωνισμός της ΕΤΑΔ για την μεγάλη πέμπτη δεξαμενή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Αιτίες από την μια η υψηλή αρχική τιμή των 55 εκατ. ευρώ και από την άλλη το γεγονός ότι εκκρεμεί το τι μέλλει γενέσθαι με τα υπόλοιπα ναυπηγεία, στρατιωτικό τμήμα, που είναι σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.
    Ο πρώτος διαγωνισμός για το στρατιωτικό τμήμα έδειξε άδοξα αφού οι πιστωτές του ναυπηγείου δεν αποδείχτηκαν την προσφορά του εφοπλιστή Θεόφιλου Πριόβολου ύψους 15,1 εκατ. Ευρώ. Η αγορά θεωρεί ότι οποιος πλειδοτησει στο μέλλον για το στρατιωτικό τμήμα θα έχει τον πρώτο λόγο και για την Πέμπτη μεγάλη δεξαμενή των Ναυπηγείων.
    Στην ανακοίνωση της η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε αναφέρει ότι έληξε η προθεσμία για την υποβολή φακέλου συμμετοχής στον Ηλεκτρονικό Ανοικτό Πλειοδοτικό Διαγωνισμό για την πώληση ακινήτου, ιδιοκτησίας της και συνολικού εμβαδού 332.137,34 τ.μ., στην περιοχή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
    Ο διαγωνισμός διενεργήθηκε με απόλυτη διαφάνεια μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΕΤΑΔ www.e-publicrealestate.gr, σύμφωνα τους Κανονισμούς της Εταιρείας και τις εκτιμήσεις ανεξάρτητων εκτιμητών, ενώ είχε τεθεί ως τιμή εκκίνησης το ποσό των 55 εκατ. ευρώ.
    Στη διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον συμμετοχής, οπότε ο διαγωνισμός κηρύσσεται άγονος.
    Η Εταιρεία με βάση και τις εξελίξεις στο όμορο ακίνητο της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε. (ΕΝΑΕ) υπό Ειδική Διαχείριση θα συνεκτιμήσει όλα τα δεδομένα και θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για τις επόμενες ενέργειες της πάντοτε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και τη βέλτιστη αξιοποίηση του ακινήτου της στο μεγαλύτερο Ναυπηγείο της χώρας προς όφελος της ελληνικής οικονομίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Σκαραμαγκάς η επόμενη μέρα-Ποιες είναι οι λεπτομέρειες που θα κρίνουν την τύχη των ναυπηγείων

    Νέα ημερομηνία για τον διαγωνισμό των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά μετά την απόρριψη της πρότασης Πριόβολου

    Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Άγονος ο διαγωνισμός – Ομόφωνη αρνητική απόφαση στη ΓΣ



    ΣΧΟΛΙΑ