• Ναυτιλία

    Ναυπηγεία Fincantieri: Αποχωρεί ο G. Bono, αναλαμβάνει ο P. Folgiero

    Pierroberto Folgiero, CEO Fincantieri

    Pierroberto Folgiero, CEO Fincantieri


    Ο Giuseppe Bono (Τζουζέπε Μπόνο), μετά από είκοσι χρόνια ευδόκιμης παρουσίας ολοκληρώνει τη θητεία του στα Ναυπηγεία Fincantieri.

    Οι μέτοχοι υπέδειξαν τον στρατηγό Claudio Graziano ως νέο πρόεδρο και τον Pierroberto Folgiero, σημερινό διευθύνοντα σύμβουλο της Maire Tecnimont, νέο CEO στη θέση του 78χρονου Τζ. Μπόνο, ο οποίος κατείχε τη θέση από το 2002.

    Ο Τζ. Μπόνο όταν ανέλαβε, το Ναυπηγείο αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, αλλά κατάφερε να το μετατρέψει στο μεγαλύτερο Ναυπηγείο στην Ευρώπη στον τομέα της κρουαζιέρας και στη ναυπήγηση πολεμικών σκαφών με σημαντική εμβέλεια στις ΗΠΑ.

    Ποιος είναι ο νέος CEO των Ναυπηγείων Fincantieri

    Ο νέος διευθύνων σύμβουλος, είναι γεννημένος στη Ρώμη το 1972, νυμφευμένος, έχει δύο παιδιά, αποφοίτησε στα Οικονομικά και το Εμπόριο από το Πανεπιστήμιο Luiss, του οποίου είναι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής και επίκουρος καθηγητής στη Διοίκηση της Κυκλικής Οικονομίας. Αυτός θα διαχειριστεί και το θέμα των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

    Ξεκίνησε την καριέρα του στην Agip Petroli και στην Ernst & Young, έχοντας στη συνέχεια το ρόλο του Διευθυντή Εταιρικών Οικονομικών στην PricewaterhouseCoopers.

    Από το 2000 εργάστηκε στη Wind και στη συνέχεια μετακόμισε στην Tirrenia di Navigazione το 2008 ως Οικονομικός Διευθυντής και Γενικός Διευθυντής.

    Το 2010 εντάχθηκε στον όμιλο Maire Tecnimont, όπου έγινε γενικός διευθυντής το 2012 και Διευθύνων Σύμβουλος τον Μάιο του 2013 .

    Η Cassa Depositi e Prestiti, μέτοχος της Fincantieri με μερίδιο 71,32% στο μετοχικό κεφάλαιο, διόρισε επίσης την ανεξάρτητη Cristina Scocchia (CEO της Illy Caffè), τον Alberto Dell’Acqua (πρόεδρο Italgas) και τον Valter Trevisani ( Allianz Italia και Intercona, Ελβετική αντασφαλιστική εταιρεία), καθώς και τους Alessandra Battaglia, Massimo Di Carlo, Esedra Chiacchella και Rosanna Rossi.

    Η ανανέωση του διοικητικού συμβουλίου της Fincantieri θα εγκριθεί στη γενική συνέλευση που συγκλήθηκε για τις 16 Μαΐου.

    Διαβάστε επίσης:

    Αποστολάκης: Το Πολεμικό Ναυτικό πρέπει να έχει τον έλεγχο σε ένα Ναυπηγείο – Να ξεκινήσουν οι σχολές διετούς εκπαίδευσης τεχνικών

    Γ. Τσίπρας: Αναμένουμε το σχέδιο εξυγίανσης για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

    Στελλιάτος: Για πόσο καιρό ακόμη θα κυματίζει η ελληνική σημαία;



    ΣΧΟΛΙΑ