Ναυτιλία

Γ. Τσίπρας: Αναμένουμε το σχέδιο εξυγίανσης για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Γιώργος Τσίπρας


Με δήλωσή του, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας τόνισε ότι «χρειάστηκε δυόμισι χρόνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο κ. Γεωργιάδης για να δηλώσουν ότι ‘τα Ναυπηγεία Ελευσίνας δεν κλείνουν’».

Ακόμη πρόσθεσε ότι «Προηγήθηκαν δυόμισι χρόνια κοροϊδίας των εργαζομένων και απειλών ότι τα Ναυπηγεία θα κλείσουν. Μόλις το περασμένο καλοκαίρι ο ίδιος κ. Γεωργιάδης επαναλάμβανε διαρκώς ότι ‘χωρίς τις φρεγάτες τα Ναυπηγεία Ελευσίνας θα οδηγηθούν σε εκκαθάριση’. Τις φρεγάτες δεν τις πήραν, όπως δεν τις πήρε και κανένα ελληνικό ναυπηγείο. Αλλά τα Ναυπηγεία Ελευσίνας ευτυχώς δεν έκλεισαν. Τόση σοβαρότητα από την κυβέρνηση.

Ας ελπίσουμε ότι η δέσμευση έστω και μετά από δυόμισι χρόνια παλινωδιών ότι τα Ναυπηγεία δεν θα κλείσουν θα τηρηθεί. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχει την τύχη των δεσμεύσεων της κυβέρνησης ότι μέρος των εξοπλιστικών προγραμμάτων 7 δις ευρώ θα αναλάβει η ελληνική αμυντική βιομηχανία, χωρίς μέχρι στιγμή να αναλαμβάνει ούτε μια βίδα.

Αναμένουμε να δούμε το σχέδιο νόμου που ο κ. Γεωργιάδης υποσχέθηκε στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας».

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης: Η απόφαση για την εξυγίανση του Ναυπηγείου Ελευσίνας θα ληφθεί μόνο από τη Βουλή μέσα στον ΑπρίλιοΣΧΟΛΙΑ