• Ναυτιλία

    Ν. Μαρτίνος: Τρίτη παραγγελία πλοίου LPG για τη Thenamaris

    Νικόλας Μαρτίνος, εφοπλιστής Thenamaris


    Ένα ακόμη πλοίο LPG προστίθεται στο βιβλίο παραγγελιών της ναυτιλιακής Thenamaris, συμφερόντων του εφοπλιστή Νικόλα Μαρτίνου, αυξάνοντας τον αριθμό των υπό κατασκευή πλοίων της σε οκτώ.

    Όπως αναφέρουν στα εβδομαδιαία του report, η Clarksons Platou και η Αllied Shipbroking, η εταιρεία άσκησε την option προηγούμενης συμφωνίας με το ναυπηγείο Hyundai Mipo της Νοτίου Κορέας, για την κατασκευή πλοίου LPG, χωρητικότητας 38,000 dwt, το οποίο θα παραλάβει το 2021.

    Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου, η ναυτιλιακή παρήγγειλε στο ναυπηγείο Hyundai Mipo Dockyard (HMD) δύο νεότευκτα πλοία LPG χωρητικότητας 38.000 cbm, τα οποία θα παραλάβει το 2021. Το κόστος κατασκευής  ανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στα 49 εκατ. δολάρια.

    Στο στόλο της ναυτιλιακής περιλαμβάνονται τέσσερα ίδια πλοία, χωρητικότητας 38,000-cbm, τα οποία κατασκευάστηκαν στο ίδιο ναυπηγείο και παραδόθηκαν το 2017 και το 2018. Πρόκειται για τα πλοία Seashine, Seasuccess, Seaspeed και Seasurfer.

    Παρά το γεγονός ότι η Thenamaris δραστηριοποιείται και στην αγορά ξηρού φορτίου, οι φετινές κινήσεις της είναι επικεντρωμένες κατά κύριο λόγο στους κλάδους των τάνκερ και της μεταφοράς αερίου.

    Τον περασμένο Απρίλιο, η εταιρεία έκανε την πρώτη της κίνηση στην αγορά των VLCC μετά από τέσσερα χρόνια, προχωρώντας στην εξαγοράς δύο νεότευκτων τάνκερ που είχε παραγγείλει αρχικά ο όμιλος BW Group. Πρόκειται για τα πλοία Ninawa και Diyala (αμφότερα χωρητικότητας 320.500 dwt, κατασκευής 2019), τα οποία παρέλαβε την Άνοιξη, από τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία Samsung Heavy Industries.

    Τα συγκεκριμένα πλοία είναι ναυλωμένα για μακροχρόνια περίοδο από την Al-Iraqia Shipping Services & Oil Trading (Aissot)μία ναυτιλιακή εταιρεία που συστάθηκε το 2017 ως κοινοπραξία της Iraqi Oil Tankers Co και της Arab Maritime Petroleum Transport Co.

    Ο στόλος της Thenamaris αποτελείται από 64 τάνκερ, 19 φορτηγά πλοία, 3 containerships, 4 πλοία LPG και τρία πλοία μεταφοράς LNG. Επιπλέον, υπό κατασκευή βρίσκονται τρία τάνκερ aframax, δύο πλοία LNG και δύο LPG, τα οποία θα παραλάβει το 2020 και το 2021.



    ΣΧΟΛΙΑ