• Ναυτιλία

    Μυστήριο με ελληνική ναυτιλιακή που πλειοδότησε σε δημοπρασία πλοίου και… έχασε την προκαταβολή

    Πλήρης και ασφαλής πρόσβαση στη Δικαιοσύνη


    Ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία έχασε πάνω από 370.000 λέβα Βουλγαρίας (216.422 δολάρια) κατά τη διαδικασία της πρώτης δημοπρασίας του πλοίου Amsel της Aroania Maritime, το οποίο φέρεται να έχει εγκαταλειφθεί στο λιμάνι της Βάρνας, στη Βουλγαρία.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, www.maritime.bg, η εν λόγω εταιρεία πλειοδότησε στη δημοπρασία και πλήρωσε το 10% της συνολικής αξίας πώλησης του πλοίου, όπως προβλέπει η διαδικασία.

    Ωστόσο, η εταιρεία δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει το υπόλοιπο ποσό των 3,3 εκατ. λέβα Βουλγαρίας (1,9 εκατ. δολάρια), με αποτέλεσμα να χάσει το ποσό της προκαταβολής.

    Ως εκ τούτου, η δημοπρασία θα επαναληφθεί και οι νέες προσφορές θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 8 Φεβρουρίου 2019.

    Το πλοίο Amsel (χωρητικότητας 27.300 dwt, κατασκευής 1994), ανήκει στην ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή Aroania Maritime και βρίσκεται στο λιμάνι της Βάρνας από τον Ιούλιο 2017. Τα 22 μέλη του πληρώματος, όλοι Ουκρανοί, δεν έχουν λάβει μισθούς για πάνω από ένα έτος, ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα παρέμεναν μέσα στο εγκαταλελειμμένο πλοίο.

    Το ποσό της προκαταβολής που έχασε η ελληνική πλειοδότρια εταιρεία, θα διατεθεί για την κάλυψη των εκκρεμών οικονομικών υποχρεώσεων της ναυτιλιακής προς τα μέλη πληρώματος και τους πιστωτές της. Aρχικά θα δοθούν χρήματα στους ναυτικούς και στη συνέχεια στους υπόλοιπους πιστωτές, όπως οι Finkbank, Piraeus Marine Services, PPS, Bulyard και Monik Marine.

    Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Aroania Maritime αντιμετωπίζει προβλήματα. Τον περασμένο Αύγουστο πουλήθηκε σε πλειστηριασμό και το φορτηγό πλοίο της εταιρείας Avlemon (χωρητικότητας 42.600 dwt, κατασκευής 1997), το οποίο είχε επίσης εγκαταλειφθεί σε λιμάνι της Κίνας.

    Το συγκεκριμένο πλοίο επισχέθηκε για εκκρεμείς οικονομικές υποχρεώσεις προς τα μέλη του πληρώματος και τους πιστωτές της ναυτιλιακής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Γ. Δράγνης: Η νέα κίνηση έκπληξη της Goldenport στην αγορά ξηρού φορτίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα εξέλιξη με τη χρεοκοπημένη Toisa. Πόσα είναι τώρα τα χρέη της

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Αυτοί οι τύποι πλοίων θα δουν την αξία τους να εκτοξεύεται μέσα σε ένα χρόνο

     



    ΣΧΟΛΙΑ