• Ναυτιλία

    Μιλένα Παππά: Αισιόδοξη για διατήρηση των υψηλών ναύλων

    Μιλένα Παππά: Αισιόδοξη για διατήρηση των υψηλών ναύλων

    Πέτρος και Μιλένα Παππά


    Οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις των εφοπλιστών, παρά το γεγονός ότι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του κλάδου της ναυτιλίας είναι μικρό, θα πρέπει να συνεχιστούν, δεδομένου ότι οι Τράπεζες και οι χρηματοδότες στρέφονται σε πράσινες χρηματοδοτήσεις σε όλο το φάσμα της ναυτιλίας.

    Μιλώντας στο συνέδριο που έγινε στο πλαίσιο Institute of Chartered Shipbrokers (ICS), η Μιλένα Παππά, Commercial Director της Star Bulk Carriers και μέλος της νέας γενιάς της ναυτιλιακής εφοπλιστικής κοινότητας, επεσήμανε επίσης ότι διατηρεί θετικές βλέψεις για τη ναυλαγορά των bulk carriers, καθώς η μειωμένη ζήτηση από την Κίνα τους τελευταίους μήνες, που αποτελεί οδηγό για την dry αγορά, δεν επηρέασαν τους ναύλους και διατηρήθηκαν σε υγιή και υψηλά επίπεδα.

    Ωστόσο, η Μιλένα Παππά, διατύπωσε την πρόβλεψη ότι με τη δυναμική επιστροφή της Κίνας στην αγορά των πλοίων dry, λόγω των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου και με δεδομένο ότι η προσφορά νέων πλοίων δεν θα αυξηθεί σημαντικά, το μέλλον της ναυλαγοράς θα είναι αισιόδοξο.

    Επίσης, τόνισε ότι στον τομέα των ναυπηγήσεων, οι παραγγελίες bulkers κινούνται σε χαμηλά επίπεδα και αυτό είναι απόρροια της αυξημένης τιμής χάλυβας και των υψηλών παραγγελιών containerships που κατακλύζουν τα slots των ναυπηγείων.

    Η Μιλένα Παππά είναι Director of S&P και Projects’ Manager, όπως και Investor Relations Manager, στην εταιρεία Starbulk Carriers που ίδρυσε ο πατέρας της Πέτρος Παππάς.

    Διετέλεσε ακόμη Director της Star Bulk Carriers Corp από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Αύγουστο του 2014. Την περίοδο 2008-2019, εργάστηκε ως chartering broker και έκτοτε είναι σύμβουλος του εμπορικού τμήματος της Interchart Shipping, ενώ την περίοδο 2006-2007 απασχολήθηκε στο οικονομικό τμήμα της Oceanbulk Maritime S.A.

    Το διάστημα 2004-2005, η Μιλένα Παππά εκπαιδεύτηκε στη Merrill Lynch ως private wealth department και ακολούθως στο CoeClerici Group στον τομέα risk management department. Το 2004, χρονική περίοδο που ήταν στη Merrill Lynch, συνέβαλε στη δημιουργία του Προγράμματος «Women’s Milestones».

    Το 2005, η κυρία Μιλένα Παππά αποφοίτησε με διακρίσεις από το Cornell University με τίτλους σπουδών Bachelor of Arts in Psychology και Sociology, ενώ το 2007 έλαβε Master of Science (M.Sc) in Shipping, Trade and Finance από το Cass University, London.

    Διαβάστε επίσης:

    Πάνος Λασκαρίδης: Ελλάδα και Κίνα θα πρέπει να επιλύσουν γραφειοκρατικά θέματα για να συνεχίσουν οι επενδύσεις

    Υπεγράφη συμφωνία ναυτιλιακής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας



    ΣΧΟΛΙΑ