• Ναυτιλία

    Μιχαηλίδης (ΣΥΡΙΖΑ): Τεράστιο πρόβλημα με την φορολόγηση των συνταξιούχων-ναυτοδιδασκάλων

    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης

    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης


    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης μιλώντας στη Βουλή στη διάρκεια συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε για το πρόβλημα της φορολόγησης των ναυτοδιδασκάλων που είναι συνταξιούχοι και της έλλειψης ναυτοδιδασκάλων, επισήμανε:

    «Ο μεγάλος αριθμός των διδασκόντων είναι συνταξιούχοι ναυτικοί. Κατά μέσο όρο, ποσοστό 60%-70% του εκπαιδευτικού έργου καλύπτεται από συνταξιούχους ναυτικούς. Με βάση όμως το ν.4777/2021, οι συνταξιούχοι του πρώην ΝΑΤ που διδάσκουν τη Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση υπάγονται από την 1-9-2022 στις διατάξεις του «νόμου Κατρούγκαλου» του 2016 και θα υφίστανται μία περικοπή 30% στη σύνταξή τους».

    Ο βουλευτής ωστόσο επισήμανε ότι οι προβλέψεις του «νόμου Κατρούγκαλου» δεν εφαρμόστηκαν ποτέ για τους συνταξιούχους ναυτοδιδασκάλους, γιατί με εγκύκλιο του πρώην υφυπουργού Αναστάσιου Πετρόπουλου, ανεστάλησαν οι περικοπές, στην κατηγορία αυτή των συνταξιούχων. Στη συνέχεια όμως, η κυβέρνηση της ΝΔ νομοθέτησε περικοπή κατά 30% των συντάξεων των ναυτοδιδασκάλων από 1-11-2022.

    «Η ρύθμιση αυτή είχε ολέθρια επενέργεια στη Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση. Η περικοπή αυτή αποτελεί σοβαρό αντικίνητρο προκειμένου να προσφέρουν διδακτικό έργο οι συνταξιούχοι ναυτοδιδάσκαλοι», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Διαβάστε επίσης:

    Maritime Cyprus: 900 σύνεδροι από 35 χώρες συζητούν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παγκόσμια ναυτιλία

    Μαρία Αγγελικούση: Δωρεά 2 εκατ. δολαρίων στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Daewoo Shipbuilding



    ΣΧΟΛΙΑ