• Ναυτιλία

    Μεγάλες ζημιές στο λιμάνι του Ισκεντερούν (Αλεξανδρέττα) από τον σεισμό – Η Maersk εκτρέπει τα πλοία της

    Μεγάλες ζημιές στο λιμάνι του Ισκεντερούν (Αλεξανδρέττα) από τον σεισμό - Η Maersk εκτρέπει τα πλοία της


    Εκτεταμένες ζημιές υπέστη το λιμάνι του Ισκεντερούν, της πόλης που επλήγη περισσότερο από τον σεισμό που κατέστρεψε τα νοτιοανατολικά της χώρας και τη βόρεια Συρία, που βρίσκεται ακριβώς στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

    Από τον σεισμό ξέσπασε φωτιά και συνεχίστηκε όλη τη νύχτα στο χώρο εναπόθεσης των κοντέινερ.

    Τα αίτια της πυρκαγιάς είναι άγνωστα, αλλά ο σεισμός των 7,7 Ρίχτερ προκάλεσε την πτώση και το άνοιγμα εκατοντάδων κοντέινερ που είχαν συγκεντρωθεί στο λιμάνι.

    Η φωτιά ενδέχεται να προκλήθηκε ακριβώς από την πτώση των κοντέινερ. Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι προσπάθειες για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά.

    Η ναυτιλιακή Maersk γνωστοποίησε ότι δεν είναι ακόμη σαφές πότε το λιμάνι θα μπορέσει να επιστρέψει στην κανονική λειτουργία του.

    «Δεδομένης της κατάστασης στο Ισκεντερούν, θα πρέπει να κάνουμε αλλαγή προορισμού για όλα τα πλοία που έχουν προορισμό το λιμάνι ή βρίσκονται στη θάλασσα», ανέφερε η εταιρεία και πρόσθεσε:

    «Αυτή τη στιγμή σχεδιάζουμε να εκτρέψουμε εμπορευματοκιβώτια σε κοντινούς κόμβους εντός της επιχειρησιακής δυνατότητας ή να κρατηθούν σε λιμάνια μεταφόρτωσης, συμπεριλαμβανομένου του λιμένα της Μερσίνης της Τουρκίας και του Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου.»

    Διαβάστε επίσης:

    Οι πέντε ελληνικές ναυτιλιακές με τους μεγαλύτερους σε αξία στόλους και ποιος έχει το ακριβότερο ελληνόκτητο πλοίο

    Ακινητοποιήθηκαν όλα τα ακτοπλοϊκά πλοία – Η απεργία των ναυτικών θα συνεχιστεί και αύριο

     



    ΣΧΟΛΙΑ