• Ναυτιλία

    Με την παρουσία των Κατσαφάδου – Μιχαηλίδου συνεδρίασε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά

    Κώστας Κατσαφάδος

    Κώστας Κατσαφάδος


    Με την παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνου Κατσαφάδου και της Υφυπουργού Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κας Δόμνας Μιχαηλίδου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση για το 2023 του ΔΣ του Επαγγελματικού  Επιμελητηρίου Πειραιά, υπό την προεδρία του κ. Γιάννη Βουτσινά, κατά την οποία συζητήθηκαν άκρως ενδιαφέροντα ζητήματα που αφορούν την επιμελητηριακή κοινότητα και την επιχειρηματική δράση.

    Στον χαιρετισμό του, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κ. Κατσαφάδος αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία του υπουργείου με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά και τόνισε ότι η κυβέρνηση αποτελεί σύμμαχο των επιχειρήσεων αλλά και γενικότερα των πολιτών και τόνισε ότι στόχος είναι η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων παρά τη συγκυρία των εθνικών εκλογών, προς όφελος της εθνικής οικονομίας και της κοινωνίας.

    Η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Δόμνα Μιχαηλίδου από την πλευρά της  εξήρε τις δράσεις της διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, τονίζοντας τη χρησιμότητα των προτάσεων του προς το υπουργείο και γενικότερα προς την Πολιτεία, επί τη βάσει των οποίων λήφθηκαν σημαντικές κυβερνητικές αποφάσεις. Κάλεσε δε τη διοίκηση του ΕΕΠ να συνεχίσει το έργο της υποβάλλοντας προτάσεις, προκειμένου να υπάρχουν παρεμβάσεις και να υλοποιούνται μέτρα υπέρ της επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας.

    Ο Πρόεδρος του ΕΕΠ κ. Γιάννης Βουτσινάς, αναφέρθηκε λεπτομερώς στα πεπραγμένα των παρελθουσών ετών, αλλά και στον προγραμματισμό των δράσεων του Επιμελητηρίου για τη νέα χρονιά. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην αναγκαιότητα άμεσης διευθέτησης συγκεκριμένων ζητημάτων που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του συνόλου των Επιμελητηρίων, έμφαση στον καθορισμό ποσοστού τελών ΓΕΜΗ μεταξύ Επιμελητηρίων και Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, στην εκκαθάριση μητρώου μελών, στην βεβαίωση και είσπραξη οφειλών  παρελθουσών χρήσεων και στην προώθηση ανταποδοτικών υπηρεσιών που λειτουργεί ως κίνητρο καταβολής από τα μέλη / επιχειρήσεις της προαιρετικής συνδρομής.

    Ο Πρόεδρος του ΕΕΠ αναφέρθηκε και στην πορεία της εθνικής μας οικονομίας, καθώς και στις επικείμενες εθνικές εκλογές, τονίζοντας τον σημαίνοντα ρόλο που διαδραματίζει ο Επιμελητηριακός θεσμός και καλώντας την Πολιτεία σε ακόμη στενότερη συνεργασία, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων στην αγορά και την συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας.

    Επίσης, με αφορμή την έγκριση από το πρώτο κιόλας ΔΣ του ΕΕΠ για το 2023 της καταβολής των συνδρομών του Επιμελητηρίου στον Ε.Ο.Α.Ε.Ν. ( Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών)  , στο ΔΙ.Ν.Ε.Ε.Ε. (Insuleur – Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και στο ICC Hellas (Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο), ο κ. Βουτσινάς αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία του ΕΕΠ με τους προαναφερόμενους επιμελητηριακούς οργανισμούς και στον σημαντικό ρόλο που αυτοί διαδραματίζουν για την προώθηση των θέσεων της επιμελητηριακής κοινότητας εντός και εκτός συνόρων.

    Στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΕΠ τον Ε.Ο.Α.Ε.Ν. εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του κ. Δημήτρης Συξέρης, Υπεύθυνος Συμβουλευτικής του ΕΕΠ και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Παναγιώτης Τατάκης, αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου.

    Το Insuleur εκπροσώπησαν, ο Α΄ Αντιπρόεδρος  κ. Ευάγγελος Μυρσινιάς, αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου και   ο Οικονομικός Επόπτης κ. Νικόλαος Τσίπιρας, αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ζακύνθου.

    Το ICC Hellas εκπροσώπησαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Νικόλαος Αγγελίδης, Πρόεδρος του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Ευστράτιος Σαράντου, μέλος του ΔΣ του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

    Στην συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΕΠ παρέστη και ο κ. Μιχάλης Αδαμαντιάδης  Πρόεδρος του ΕΕΣΥΜ  (Ελληνικός Επιμελητηριακός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Μεταφορών) και ο Οικονομικός Επόπτης του ΕΕΣΥΜ κ. Δημήτριος Μαγκλάρας, Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Επιμελητηρίου Αργολίδας, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις δράσεις του Συνδέσμου με στόχο την ανάδειξη της χώρας μας ως στρατηγικού κέντρου διαμετακόμισης και συνδυασμένων μεταφορών στη ΝΑ  Ευρώπη.

    Επίσης στη συνεδρίαση παρέστησαν η κα Σταυρούλα Αντωνάκου, Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά,  ο κ. Μιχαήλ Δεμέστιχας, Διευθυντής της Υπηρεσίας Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ), ο κ. Δημήτρης Δημητρίου Α΄ Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

    Η κα Σταυρούλα Αντωνάκου, αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία Περιφέρειας και ΕΕΠ, επισημαίνοντας ότι τα Επιμελητήρια και οι επιχειρήσεις-μέλη τους αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της εθνικής μας οικονομίας. Τόνισε δε  ότι το ΕΕΠ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ως σύμβουλος της Πολιτείας επί οικονομικών ζητημάτων έχει υποβάλει σοβαρές προτάσεις  τόσο προς την περιφέρεια όσο και προς την κυβέρνηση οι οποίες λαμβάνονται υπόψη στη λήψη σημαντικών αποφάσεων. Ανέφερε επίσης τη δράση της Περιφέρειας για ενίσχυση ύψους 250 εκατ. ευρώ προς 10.000 επιχειρήσεις ως μη επιστρεπτέα προκαταβολή.

    Ο   κ. Μιχαήλ Δεμέστιχας, από την πλευρά του αναφέρθηκε στη σημασία για την εθνική μας οικονομία της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας των Ε.Δ., που προσφέρει προστιθέμενη αξία  στην  επιχειρηματική δράση και γενικότερα στην ανάπτυξη.

    Από την πλευρά του ο  κ. Δ. Δημητρίου αναφέρθηκε στο θέμα των βιομηχανικών πάρκων, αναπτύσσοντας προτάσεις για την βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου.

    Κατά την εργασίες του Δ.Σ. του ΕΕΠ έγινε ενημέρωση και ανακοινώσεις για τα παρακάτω θέματα:

    1.Ποσοστό καταβολής ποσού βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ. τελών ΓΕΜΗ / έγγραφό προς ΚΕΕΕ (Π. Πολιτάκης)

    2.Ψηφιακός μετασχηματισμός Περιφέρειας Αττικής (Γ. Χασιακής)

    3.Άτυπες Βιομηχανικές Συγκεντρώσεις (ΑΒΣ) Αττικής (Κ. Νικολάου)

    4.Βραβείο μεταφορών ΕΕΣΥΜ «Δημήτριος Τσαμπούλας» έτους 2023 (Ν. Δαμηλάτης)

    5.Απογραφή μελών και οφειλομένων συνδρομών & τελών ΓΕΜΗ έως 31/12/2022 (Πρόεδρος ΕΕΠ)

    6.Απολογιστικά στοιχεία κίνησης Μητρώου μελών & ΓΕΜΗ έτους 2022 (Ι. Πέππα)

    7.Απολογιστικά στοιχεία Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων  έτους 2022 / παροχή Ε.Ε.Π.(Α. Μουράτος)

    α) επιτυχούς παρακολούθησης σεμιναρίων προετοιμασίας εξετάσεων πιστοποίησης

    β) εγγραφής στο Μητρώο  πιστοποιημένων Εκπαιδευτών Ενηλίκων  Ε.Ε.Π.

    8.Θέματα Ειδικού Μητρώου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών: (Λ. Μίχας)

    α) Ανανεώσεις εγγραφών /αδειών  έτους 2023 – σχετική επιστολή

    β) Αιτιολογημένες ανακλήσεις διαγραφών / αδειών  έτους 2022

    Διαβάστε επίσης

    Απαιτούνται πλοία μεταφορικής ικανότητας 550.000 TEU για τη μεταφορά φαρμακευτικών προϊόντων παγκοσμίως



    ΣΧΟΛΙΑ