ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το προσεχές Σάββατο 18 Οκτωβρίου, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Ναυτικού στην Κάλυμνο.
«Πρόκειται για μια δημιουργία που αποδίδει φόρο τιμής στον ακούραστο εργάτη της θάλασσας, τον άνθρωπο που με θάρρος, κόπο και πίστη τίμησε και συνεχίζει να τιμά το νησί της Καλύμνου και τη ναυτική παράδοση».
Το άγαλμα φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Σακελλάρη Κουτούζη, με χορηγία του εφοπλιστή Σταύρου Γ. Λιβανού.
Ειδικότερα, στην πρόσκληση αναφέρονται τα εξής:
«Ο Δήμος Καλυμνίων και η Ναυτιλιακή Εταιρεία SUN ENTERPRISES – Σ. Λιβανός – Ελλάς έχουν την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσουν
στα Αποκαλυπτήρια του Αδριάντα προς τιμή των Αξιωματικών του Εμπορικού Ναυτικού.
Μια δημιουργία που αποδίδει φόρο τιμή στον ακούραστο εργάτη της θάλασσας, τον άνθρωπο που με θάρρος, κόπο και πίστη τίμησε και συνεχίζει να τιμά το νησί της Καλύμνου και τη ναυτική παράδοση της Ελλάδας.
Η τελετή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2025 και ώρα 13:00 μ.μ. στο παραλιακό μέτωπο ανάμεσα στο Δημαρχείο και το Άγαλμα του Σφουγγαρά.
Η παρουσία σας θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για εμάς».

Διαβάστε επίσης:
Louis Vuitton: Γιορτάζει την εποχή art deco με δωρεάν έκθεση στο Παρίσι
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φάμελλος στη Βουλή: Δεν σας κατηγορούμε για μιλιταρισμό, σας κατηγορούμε για ανεπάρκεια και ανικανότητα
- Πηγές υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης: Δεν ισχύουν οι φήμες για παραίτηση Τσιάρα
- Θανατηφόρο τροχαίο στη Βασιλίσσης Σοφίας: Νεκρός νεαρός στρατιωτικός της Πολεμικής Αεροπορίας
- Armani: Ο Giuseppe Marsocci είναι ο νέος CEO του ομίλου
