• Ναυτιλία

    Maran Gas: Ολοκληρώθηκε η πώληση του FSRU Sequoia έναντι 265 εκατ. δολαρίων

    Maran Gas Maritime - Μαρία Αγγελικούση, επικεφαλής Angelicoussis Shipping Group

    Μαρία Αγγελικούση, επικεφαλής Angelicoussis Shipping Group


    Η εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο Excelerate Energy ολοκλήρωσε την εξαγορά του πλωτού σταθμού προσωρινής αποθήκευσης και επαναεριοποίησης LNG (FSRU) Sequoia από την Μaran Gas, του ομίλου Αγγελικούση.

    Το τίμημα της συναλλαγής για το χωρητικότητας 176,611 cbm FSRU που κατασκευάστηκε το 2020, ανήλθε σε 265 εκατ. δολάρια.

    Τον Μάρτιο 2023 η Excelerate Energy έλαβε δάνειο 250 εκατομμυρίων δολαρίων, με λήξη τον Μάρτιο του 2027, για την αγορά του πλοίου. Παράλληλα η εταιρεία επέκτεινε τη λήξη της υφιστάμενης ανακυκλούμενης πιστωτικής διευκόλυνσης 350 εκατομμυρίων δολαρίων.

    «Είμαστε υπερήφανοι που προσθέτουμε το FSRU Sequoia στο χαρτοφυλάκιο της Excelerate», δήλωσε ο Steven Kobos, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Excelerate.

    «Η απόκτηση του σε τιμή πολύ χαμηλότερη από την τρέχουσα αγοραία αξία, διασφαλίζει ότι το πλοίο θα παραμείνει αναπόσπαστο μέρος του στόλου της Excelerate σε μακροπρόθεσμη βάση. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε το FSRU Sequoia για να παρέχουμε ευέλικτη πρόσβαση σε καθαρότερη και πιο αξιόπιστη ενέργεια στις πολύτιμες αγορές μας», τόνισε.

    Το συγκεκριμένο FSRU είχε παραγγείλει η Maran Gas και ναυπηγήθηκε από την Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering (DSME). Βρίσκεται σε bareboat ναύλωση πενταετούς διάρκειας στην Excelerate, βάση της οποίας η ναυλώτρια έχει την option εξαγοράς του πλοίου.

    Τώρα, λοιπόν, η Excelerate Energy άσκησε την option για την απόκτηση του Sequoia το οποίο λειτουργεί τόσο ως FSRU όσο και ως LNG carrier.

    O πλωτός σταθμός παρέχει επί του παρόντος υπηρεσίες επαναεριοποίησης στον τερματικό σταθμό της Μπαΐα της Βραζιλίας.

    Η Μaran Gas διαθέτει στόλο με 45 LNG carriers χωρητικότητας 7,538,474 cbm, ενώ έχει υπό κατασκευή 14 επιπλέον πλοία.

    Διαβάστε ακόμη:

    Maran Gas (Όμιλος Αγγελικούση): Αποχώρηση έκπληξη του εμπορικού διευθυντή Μαρκ Τερζόπουλου

    Οι πέντε ελληνικές ναυτιλιακές με τους μεγαλύτερους σε αξία στόλους και ποιος έχει το ακριβότερο ελληνόκτητο πλοίο



    ΣΧΟΛΙΑ