• Ναυτιλία

    Maersk: Διακόπτει τελικά τις διελεύσεις μέσω Ερυθράς θάλασσας

    • NewsRoom
    Maersk Hangzhou

    Maersk Hangzhou


    Αλλαγή στάσης από τον δανέζικο κολοσσό της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Moller-Maersk A/S, η οποία  ανακοίνωσε τελικά πως θα διατηρήσει το «απογορευτικό» στις διελεύσεις από την Ερυθρά Θάλασσα λόγω των επιθέσεων που πραγματοποιούν οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης σε πλοία της στην περιοχή.

    «Αποφασίσαμε να διακόψουμε όλες τις διελεύσεις μέσω της Ερυθράς Θάλασσας / του Κόλπου του Άντεν μέχρι νεωτέρας», αναφέρει σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα η Maersk, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

    Η εταιρεία είχε ήδη ανακοινώσει μια παύση που ήταν μόνο για δύο ημέρες, καθώς αξιολογούσε την κατάσταση.

    Οι μαχητές Χούτι που υποστηρίζονται από το Ιράν έχουν ανακοινώσει ότι θα στοχεύουν εμπορικά πλοία που διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα και έχουν οποιοδήποτε είδος σύνδεσης με το Ισραήλ. Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν πραγματοποιήσει πολλές επιθέσεις σε διερχόμενα πλοία.

    Η σημερινή απόφαση της Maersk σημαίνει ότι δύο από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο έχουν παγώσει τις διευλεύσεις σε έναν ζωτικό εμπορικό διάδρομο, καθώς και η γερμανική Hapag-Lloyd AG ανακοίνωσε νωρίτερα ότι θα συνεχίσει επίσης να αποφεύγει τη διέλευση από την Ερυθρά Θάλασσα.

    Οι μετοχές και των δύο εταιρειών εκτινάχθηκαν σήμερα καθώς οι επενδυτές περιμένουν ότι οι ναύλοι θα αυξηθούν, ως αποτέλεσμα των αυξημένων χρόνων διαμετακόμισης.

    Διαβάστε επίσης

    Η γερμανική Hapag-Lloyd θα συνεχίσει να αποφεύγει το Σουέζ για άλλη μια εβδομάδα

    Costamare (Κωστής Κωνσταντακόπουλος): Καταβολή μερισμάτων στις 7 Φεβρουαρίου

    Maersk: Συνεχίζει να προγραμματίζει ταξίδια μέσω Σουέζ παρά την επίθεση των Χούθι



    ΣΧΟΛΙΑ