• Ναυτιλία

    Μ. Nestour (Carnival): Τα σχέδια για τον Πειραιά, η επανεκκίνηση των δρομολογίων και η επόμενη μέρα της κρουαζιέρας

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Michel Nestour, Carnival


    Η πορεία υλοποίησης της νέας προβλήτας κρουαζιέρας θα καθορίσει την απόφαση της Carnival να ενισχύσει την παρουσία της στον Πειραιά, και όχι ο κορονοϊός υπογραμμίζει ο αντιπρόεδρος του ναυτιλιακού κολοσσού για την ευρύτερη περιοχή της ευρωπαϊκής Μεσογείου, Michel Nestour, σημειώνοντας πως «με ή χωρίς κορονοϊό ο Πειραιάς είναι ένα πολύ σημαντικό λιμάνι για την κρουαζιέρα».

    Ο κ. Nestour μιλώντας στο mononews.gr τονίζει πως η Ελλάδα και ο Πειραιάς δεν έχουν λόγο να ανησυχούν καθώς η χώρα μας αποτελεί πολύ σημαντική αγορά για την κρουαζιέρα. Υπενθυμίζεται πως το στέλεχος της Carnival έδωσε το παρόν πριν από περίπου τρεις μήνες στην τελετή έναρξης των εργασιών για την επέκταση της προβλήτας κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά, υπογραμμίζοντας τη βούληση της εταιρείας να επενδύσει περισσότερο στην χώρα μας.

    Ο κ. Nestour ξεκαθαρίζει πως παρά τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων σε διάφορες χώρες της Μεσογείου, όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία που επιτρέπουν την επαναλειτουργία της οικονομίας, υπάρχει αρκετή αβεβαιότητα στον κλάδο της κρουαζιέρας καθώς «κανείς δεν γνωρίζει πως ακριβώς θα εξελιχθούν τα πράγματα». Ωστόσο, θεωρεί πως η πρόοδος που έχει σημειωθεί σχετικά με την κατανόηση του ιού δημιουργεί ελπίδες ότι η επανεκκίνηση του κλάδου θα έρθει νωρίτερα και με πολύ καλύτερους όρους.

    Καθοριστικό ρόλο στην επανεκκίνηση των δρομολογίων, υπογραμμίζει, θα παίξουν οι περιορισμοί που θα διατηρήσουν οι κυβερνήσεις μετά το lockdown αλλά και η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας. Σημειώνει βέβαια πως η ανακάλυψη μιας θεραπείας ή ενός εμβολίου που θα αντιμετώπιζε αποτελεσματικά τον κορονοϊό θα διευκόλυνε θεαματικά τα πράγματα και θα επιτάχυνε τις εξελίξεις. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον κ. Nestour, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όσον αφορά στην επαναλειτουργία καθώς αποδεικνύεται πως «το κλείσιμο ήταν πιο εύκολο από το άνοιγμα».

    Όσον αφορά στην ζημιά που υφίσταται ο κλάδος από την παρατεταμένη απραξία, το στέλεχος της Carnival επισημαίνει πως όλες οι επιχειρήσεις ανεξαρτήτου κλάδου και μεγέθους αντιμετωπίζουν τις ίδιες προκλήσεις και τονίζει πως οι εταιρείες κρουαζιέρας έχουν αντλήσει κεφάλαια τους τρεις τελευταίους μήνες προκειμένου να αντέξουν αυτή τη δυσμενή συγκυρία. Πολλά πάντως, όπως προσθέτει, θα εξαρτηθούν από τον χρόνο και τους όρους επαναλειτουργίας της κρουαζιέρας.

    Αναφέρει τέλος πως ο όμιλος της Carnival παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και ανάλογα θα αποφασίσει πότε θα ξεκινήσει δρομολόγια, για να συμπληρώσει πως υπάρχει κινητικότητα όσον αφοράς στις κρατήσεις από τους πιστούς λάτρεις της κρουαζιέρας. Να σημειωθεί πως οι θυγατρικές του αμερικάνικου ομίλου έχουν αναστείλει τις κρουαζιέρες τους μέχρι και τα τέλη Ιουλίου.

     Ο όμιλος Carnival έχει έδρα στην Βρετανία και στον Παναμά και θεωρείται ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο της κρουαζιέρας. Διαθέτει πάνω από 10 θυγατρικές και διαχειρίζεται περισσότερα από 100 πλοία.



    ΣΧΟΛΙΑ