• Ναυτιλία

    Λιμενικό Σώμα: Παρέλαβε τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη


    Στην παραλαβή τριών (03) μη επανδρωμένων αεροσκαφών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προέβη την Τρίτη 05/09/2023, το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, κατόπιν υπογραφής της συμφωνίας στις 29-08-2023 στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από τον αρμόδιο Υπουργό Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

    Ειδικότερα, ο εν λόγω εξοπλισμός παρεδόθη στον Διοικητή της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε χώρο του λιμένα Πάτρας από τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδας κ. Φωκίωνα Ζαΐμη.

    Ο ανωτέρω εξοπλισμός διατέθηκε στις Λιμενικές Αρχές Πάτρας, Κατακόλου και Μεσολογγίου και πρόκειται να συντελέσει στην ενίσχυση της επιτήρησης στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στην αύξηση της επιχειρησιακής δυνατότητας των ανωτέρω Λιμενικών Αρχών στα πεδία έρευνας και διάσωσης αγνοουμένων, δίωξης λαθρεμπορίου και επιτήρησης θαλάσσιου πεδίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Navios (Αγγελική Φράγκου): Στα 4,4 δισ. δολάρια η αξία του στόλου

    Τσικαλάκης (ΠΝΟ): Η απεργία έχει σχέση με τα προβλήματα των ναυτικών

    Attica Group: Προφυλακίστηκαν πλοίαρχος και ύπαρχος του Blue Horizon για το θάνατο του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά



    ΣΧΟΛΙΑ