• Ναυτιλία

    Λιμενικό Σώμα: Νέο Προεδρικό Διάταγμα για τις μεταθέσεις των στελεχών – Ποιες οι προϋποθέσεις

    • NewsRoom


    Με το Προεδρικό Διάταγμα 5/18, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, 18 Ιανουαρίου 2023, Αριθμός Φύλλου 11, καθορίζονται οι προϋποθέσεις για τις μεταθέσεις των στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

    Το νέο Προεδρικό Διάταγμα, επιγράφεται: “Τροποποίηση του π.δ. 11/2021 «Τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις, διαθέσεις του προσωπικού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής» (Α΄ 21)”.

    Αναλυτικότερα, στο Προεδρικό Διάταγμα αναφέρει:

    Τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τα οποία αποσπώνται ή διατίθενται λαμβάνουν τα μόρια τα οποία αντιστοιχούν στις κατηγορίες κατάταξης των Υπηρεσιών στις οποίες αποσπώνται ή διατίθενται και τα μόρια τα οποία αντιστοιχούν στην απόσταση της Υπηρεσίας στην οποία αποσπώνται ή διατίθενται από τον τόπο προτίμησής τους.

    Τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία υπηρετούν ως Κυβερνήτες ή ως Μηχανικοί ή ως πλήρωμα στα πλοία ή στα σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πέραν εκείνων που ρητά κατατάσσονται στη δεύτερη κατηγορία, λαμβάνουν τα μόρια τα οποία αντιστοιχούν στις κατηγορίες των Υπηρεσιών στις οποίες υπάγονται ή διατίθενται τα πλοία ή τα σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στα οποία υπηρετούν, καθώς και τα μόρια τα οποία αντιστοιχούν στην απόσταση της Υπηρεσίας στην οποία υπάγονται ή διατίθενται τα πλοία ή τα σκάφη Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. στα οποία υπηρετούν από τον τόπο προτίμησής τους.

    Τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία ευρίσκονται σε εκπαιδευτική άδεια μετά από αίτησή τους σύμφωνα με το άρθρο 9 του π.δ. 80/2015 (Α` 153), ή σε εκπαίδευση, ή σε μετεκπαίδευση, λαμβάνουν τα μόρια τα οποία αντιστοιχούν στην 6η κατηγορία όσον αφορά τα αντικειμενικά κριτήρια του πληθυσμού της περιοχής, του τουριστικού χαρακτήρα της περιοχής και των μέσων μεταφοράς, για όσο χρόνο διαρκεί η εκπαιδευτική άδεια, ή η εκπαίδευση, ή η μετεκπαίδευση.

    Τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τα οποία ευρίσκονται σε άδεια άνευ αποδοχών δεν λαμβάνουν τα μόρια τα οποία αντιστοιχούν στα αντικειμενικά κριτήρια για όσο χρόνο διαρκεί η άδεια άνευ αποδοχών.

    Τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία επαναφέρονται στην ενέργεια μετά από αμετάκλητη δικαστική απόφαση, λαμβάνουν τα μόρια τα οποία αντιστοιχούν στην 6η κατηγορία όσον αφορά τα αντικειμενικά κριτήρια του πληθυσμού της περιοχής, του τουριστικού χαρακτήρα της περιοχής και των μέσων μεταφοράς, για το χρονικό διάστημα στο οποίο ανατρέχει η δικαστική απόφαση μέχρι την επαναφορά τους.

    Στις περιπτώσεις ίδρυσης νέας Υπηρεσίας, ή μετάταξης Λιμενικού Τμήματος σε άλλη τάξη Λιμενικής Αρχής, ή ίδρυσης Λιμενικού Τμήματος με έδρα σε απόσταση ίση ή μεγαλύτερη των πενήντα χιλιομέτρων από τη Λιμενική Αρχή στην οποία υπάγεται διοικητικά, ή σε νησί πλην της Σαλαμίνας, στο οποίο δεν εδρεύει η Λιμενική Αρχή στην οποία υπάγεται διοικητικά και το οποίο δεν συνδέεται με γέφυρα με την ηπειρωτική χώρα, ή μετάταξης Λιμενικής Αρχής σε Λιμενικό Τμήμα με έδρα σε απόσταση ίση ή μεγαλύτερη των πενήντα χιλιομέτρων από τη Λιμενική Αρχή στην οποία υπάγεται διοικητικά, ή σε νησί πλην της Σαλαμίνας, στο οποίο δεν εδρεύει η Λιμενική Αρχή στην οποία υπάγεται διοικητικά και το οποίο δεν συνδέεται με γέφυρα με την ηπειρωτική χώρα, οι Υπηρεσίες αυτές κατατάσσονται με το προεδρικό διάταγμα ίδρυσης ή μετάταξής τους σε μία από τις κατηγορίες της παρ. 1.». 2. Το πρώτο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 4 του π.δ. 11/2021 αντικαθίσταται ως εξής: «1. Τα μόρια τα οποία λαμβάνονται με βάση τις κατηγορίες κατάταξης των Υπηρεσιών, υπολογίζονται σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 2 από την πρώτη τοποθέτηση των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην παρ. 6 του άρθρου 30 του ν. 4504/2017.»

    Διαβάστε επίσης:

    Πλακιωτάκης στη Βουλή: Το εξοπλιστικό πρόγραμμα για το Λιμενικό Σώμα είναι €600 εκατ. και δίνουμε για τις άγονες γραμμές €138 εκατ.



    ΣΧΟΛΙΑ