• Ναυτιλία

    Κουτουλάκης (Υπουργείο Ναυτιλίας): Χρηματοδότηση έργων €248.000 στο Δήμο Ζακύνθου

    Ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης

    Ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης


    Ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης πραγματοποίησε κύκλο συναντήσεων με τον βουλευτή Ζακύνθου Διονύση Ακτύπη, τον Δήμαρχο Ζακύνθου Νικήτα Αρετάκη, τη Δημοτική Αρχή καθώς και τοπικούς φορείς.

    Κατά τις συναντήσεις αυτές συζητήθηκαν μεταξύ άλλων πρωτοβουλίες της Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για τη χρηματοδότηση έργων με έμφαση στην ολοκληρωμένη διαχείριση νερού και στη διαχείριση διαβρώσεων, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2022.

    Στο πλαίσιο αυτό υπεγράφησαν από τον Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής τρεις Αποφάσεις Επιχορήγησης για την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου συνολικού ποσού 248.000,00€ (συμπ/νου ΦΠΑ 24%), οι οποίες αφορούν:

    • στην εκπόνηση μελετών αντικατάστασης κύριων και εσωτερικών δικτύων ύδρευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Αλυκών και Αρκαδιών, ποσού 62.000,00€.
    • στην προμήθεια όλων των απαραίτητων υλικών για την σύνδεση των νέων γεωτρήσεων στις θέσεις «Τραγάκι, Πλάνος, Αγία Μαρίνα, Λιθακιά» με το υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης, ποσού 62.000,00€.
    • ανόρυξης τεσσάρων (4) υδρογεωτρήσεων στις θέσεις «Τραγάκι, Πλάνος, Αγία Μαρίνα, Λιθακιά», ποσού 124.000,00€.

    Ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης δήλωσε: «Σε στενή συνεργασία με τον βουλευτή Ζακύνθου κ. Διονύση Ακτύπη, τον Δήμαρχο κ. Νικήτα Αρετάκη, τη Δημοτική Αρχή καθώς και τοπικούς φορείς, υπό το πρίσμα της νησιωτικότητας και της κοινωνικής συνοχής των νησιωτικών κοινωνιών, είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε συμβουλευτικά και οικονομικά στην επίλυση ζητημάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία του νησιού».

    Διαβάστε επίσης:

    Cosco Shipping Ports: Μειώθηκε κατά 7,5% η κίνηση εμπορευματοκιβωτίων τον Νοέμβριο

    Costa Cruises: Χλιδή και ψυχαγωγία με το κρουαζιερόπλοιο Costa Toscana στον Περσικό κόλπο – Προσφέρει βόλτα με ελικόπτερο στο Ντουμπάι



    ΣΧΟΛΙΑ