• Ναυτιλία

    Kongsberg Digital: Οι παράγοντες της παγκόσμιας ναυτιλιακής ψηφιοποίησης συζήτησαν για το μέλλον


    Το μέλλον της ναυτιλίας και της διαχείρισης των πλοίων είναι ψηφιακό. Η ναυτιλιακή βιομηχανία αντιμετωπίζει όλο και περισσότερες ρυθμιστικές απαιτήσεις για να μειώσει τις εκπομπές ρύπων και να γίνει πιο βιώσιμη. Η ναυτιλιακή ψηφιοποίηση (maritime digitalization) είναι κάτι που όλοι πρέπει να γνωρίζουν. Με το πέρασμα του χρόνου γίνεται ολοένα και πιο απαραίτητη η ψηφιοποίηση, ώστε οι εταιρίες να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές και σαφώς πιο φιλικές απέναντι στο περιβάλλον.

    Υπό αυτό το πρίσμα, η Kongsberg Digital φιλοξένησε στο Yacht Club του Πειραιά την εκδήλωση “From Sea to Cloud”, με σημαντική προσέλευση των πελατών και των συνεργατών της, οι οποίοι αποτέλεσαν ένα ξεχωριστό κοινό και βοήθησαν τον γόνιμο διάλογο.

    Ο Πρέσβης της Νορβηγίας σε Ελλάδα & Κύπρο, Frode Overland Andersen, κατά την εναρκτήρια ομιλία αναφέρθηκε στους λόγους που η Kongsberg Digital είναι η κορυφαία εταιρεία στην ψηφιοποίηση της ναυτιλίας, δημιουργώντας την πιο ασφαλή, αποτελεσματική και βιώσιμη λειτουργία των πλοίων.

    Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Kongsberg Digital, η Coach Solutions και η ABB Turbocharging παρουσίασαν την σημασία της συλλογής δεδομένων και το σχέδιο με βάση το οποίο, η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων μερών θα αποφέρει την βέλτιστη χρήση αυτών των δεδομένων.

    Η Kongsberg Digital, με πολυετή εμπειρία και γνώση στον τομέα είναι ένας παγκόσμιος και σταθερός πάροχος τεχνολογίας. Μέσω του Vessel Insight, «μια πιστοποιημένη υποδομή συλλογής & μεταφοράς ποιοτικών δεδομένων από το πλοίο στο cloud (vessel-to-cloud data infrastructure)», επιτρέπει στους πλοιοκτήτες και τη ναυτιλιακή βιομηχανία να ξεκλειδώσουν τη μέγιστη αξία των δεδομένων τους με οικονομικά αποδοτικό και ασφαλή τρόπο.

    Διαβάστε επίσης

    Από την ING Bank αγόρασε τέσσερα πλοία ο Βαγγέλης Μαρινάκης



    ΣΧΟΛΙΑ