• Ναυτιλία

    Kitack Lim (Γραμματέας του ΙΜΟ): Ενισχύουμε τη συμμετοχή των γυναικών στη ναυτιλία μέσω του επιδραστικού προγράμματος Women in Maritime

    Kitack Lim, πηγή: naftikachronika.gr


    «Στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο, το UN Women και ολόκληρο το δίκτυο των Ηνωμένων Εθνών γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας», τονίζει με μήνυμα του ο γενικός γραμματέας του ΙΜΟ (Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός) και επισημαίνει ότι «φέτος, το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας είναι «DigitALL: Καινοτομία και τεχνολογία για την ισότητα των φύλων».

    Αναλυτικότερα, το μήνυμα του γενικού γραμματέα του ΙΜΟ, έχει ως εξής:

    «Η σημερινή ημέρα έχει μεγάλη σημασία για την οικογένεια του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού.

    Η ναυτιλία περνάει από έναν μετασχηματισμό, αντιμετωπίζοντας την κλιματική αλλαγή μέσω της απαλλαγής από τον άνθρακα και περνάει στη ψηφιοποίηση και στην αυτοματοποίηση με γρήγορους ρυθμούς.

    Αυτός ο μετασχηματισμός χρειάζεται το καλύτερο ταλέντο – και αυτό σημαίνει να αγκαλιάσουμε τη διαφορετικότητα και να διασφαλίσουμε ότι θα καταργηθούν τα εμπόδια στη συμμετοχή.

    Στη ναυτιλία και σε όλους τους τομείς, τα εργασιακά περιβάλλοντα πρέπει να επιτρέπουν, να υποστηρίζουν και να περιλαμβάνουν τη διαφορετική συμμετοχή όλων, χωρίς εμπόδια.

    Ο ΙΜΟ έχει δεσμευτεί να βοηθήσει τα κράτη μέλη του να επιτύχουν την Ατζέντα του 2030 των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs), ιδιαίτερα τον Στόχο 5 ”Επίτευξη της ισότητας των φύλων και ενδυνάμωση όλων των γυναικών και των κοριτσιών”.

    Ο ΙΜΟ συνεχίζει να συνεισφέρει σημαντικά στη συμμετοχή των γυναικών στη ναυτιλιακή βιομηχανία μέσω του αποτελεσματικού και επιδραστικού προγράμματος Women in Maritime.

    Η μακροχρόνια δέσμευση έλαβε ώθηση με την υιοθέτηση της Παγκόσμιας Ημέρας για τις Γυναίκες στη Ναυτιλία (IDWIM) το 2021 και εορτάζεται στις 18 Μαΐου κάθε έτους και ακολούθησε η θέσπιση Βραβείου Ισότητας των Φύλων από το Συμβούλιο του ΙΜΟ για την παροχή διεθνούς αναγνώρισης σε εκείνα τα άτομα, ανεξαρτήτως φύλου, που είτε με την προσωπική τους ιδιότητα είτε ως εκπρόσωποι των αντίστοιχων ιδρυμάτων τους έχουν συμβάλλει σημαντικά στην προώθηση της ισότητας των φύλων και στην ενδυνάμωση των γυναικών στον ναυτιλιακό τομέα.

    Στα κεντρικά γραφεία του ΙΜΟ, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με μια επίσκεψη σημαντικής ομιλήτριας.

    Το προσωπικό και οι εκπρόσωποι του ΙΜΟ θα ακούσουν από τη Mary Ann Sieghart, συγγραφέα του βιβλίου με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, The Authority Gap: Why Women are Still Still Ten Seiously Than Men, and What We Can Do For It. Θα μιλήσει με θέμα «Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας: Περιορίζοντας το χάσμα ισότητας των φύλων σε μία γενιά – Παγκόσμια πρόκληση και παγκόσμια ευθύνη» .

    Στις 18 Μαΐου, θα έχουμε άλλη μια ευκαιρία να αναδείξουμε τον ρόλο των γυναικών και συγκεκριμένα των γυναικών στη ναυτιλία στην Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες στη Ναυτιλία (IDWIM). Το 2023, ο ΙΜΟ θα φιλοξενήσει συνέδριο, με θέμα «Κινητοποίηση δικτύων για την ισότητα των φύλων». Το συνέδριο θα καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και θα συγκεντρώσει εκπροσώπους από τις οκτώ ενώσεις Women in Maritime που ο ΙΜΟ έχει βοηθήσει στην ίδρυση σε όλο τον κόσμο.

    Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καθημερινά, πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ισότητα των φύλων».

    Διαβάστε επίσης:

    Συρεγγέλα: Διαρκής ο αγώνας των γυναικών για ίσα δικαιώματα



    ΣΧΟΛΙΑ