• Ναυτιλία

    Κίνηση έκπληξη από την Ionia Management: Πούλησε το νεώτερο τάνκερ της

    ναυτιλία ναυλαγορά


    Το νεώτερο σε ηλικία πλοίο του στόλου της πούλησε η ελληνική ναυτιλιακή Ionia Management στην Pacific Carriers της Σιγκαπούρης, μία μη αναμενόμενη κίνηση, τα κίνητρα της οποίας δεν έχουν αποσαφηνιστεί.

    Ανώτατο στέλεχος της Pacific Carriers επιβεβαίωσε μιλώντας στο TradeWinds ότι το χωρητικότητας 51.300 dwt τάνκερ Fidias (κατασκευασμένο το 2007 στα ναυπηγεία STX) αποκτήθηκε από την εταιρεία του. Πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι η τιμή για την απόκτησή του διαμορφώθηκε στα 16,7 εκατομμύρια δολάρια, όση είναι και η αξία του πλοίου, σύμφωνα με το VesselsValue.

    Η Ionia Management είχε αποκτήσει το πλοίο ως νεότευκτο, και το είχε παραγγείλει το 2005 πληρώνοντας 44 εκατομμύρια δολάρια.

    Πάντως, η Ionia σχεδιάζει να διπλασιάσει τον στόλο της, αποτελούμενο από πέντε τάνκερ panamax και MR, με μέση ηλικία 11 ετών, και για το λόγο αυτό αποτελεί έκπληξη η πώληση του Fidias.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι για την Pacific Carriers αυτή είναι η δεύτερη προσθήκη πλοίου μέσα σε δύο μήνες, αφού τον περασμένο Σεπτέμβριο απέκτησε και το χωρητικότητας 51.000 dwt Box (κατασκευής 2009, μετονομάστηκε σε Plover Pacific) έναντι 19,2 εκατομμυρίων δολαρίων από την Alma Maritime.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χ. Μυλωνάς: Πωλητήριο σε δύο aframaxes του 2004 βάζει η Transmed

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Φράγκου: Οι στρατηγικές κινήσεις που οδήγησαν στην αναβάθμιση της Navios

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νικόλας Μαρτίνος: Δυνατό comeback στα νεότευκτα για την Thenamaris



    ΣΧΟΛΙΑ