Ο Κυριάκος Αναστασιάδης, Σύμβουλος Θεσμικών και Ναυτιλιακών Υποθέσεων της MSC Cruises, επιβεβαίωσε το έντονο ενδιαφέρον της εταιρείας του Τζιανλουίτζι Απόντε, για επένδυση στο Λαύριο, παράλληλα με τη γενικότερη δέσμευσή της για την επέκταση των κρουαζιερόπλοιων σε περισσότερους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παρουσία του Shant Krikorian, senior manager communications και της Φρόσως Ζαρτουλέα, τόνισε ότι υπάρχουν δύο κατηγοριών επενδυτές και διευκρίνισε: « Η μία κατηγορία επενδυτών, έρχεται για να βγάλει χρήματα και να φύγει μέσα σε μια τριετία, ενώ η άλλη κατηγορία, όπως είμαστε εμείς, δεν είμαστε μόνο επενδυτές, αλλά είμαστε και χρήστες στα λιμάνια. Μιλάμε για ένα όμιλο, που είναι πρώτη εταιρεία στη διακίνηση των κοντέινερ στον κόσμο, που διαθέτει δίκτυα με διαχείριση λιμένων, σιδηροδρόμων και αεροπλάνων. Διαθέτουμε, εμπειρία, τεχνογνωσία και η πρόθεση μας είναι να λειτουργούμε στα λιμάνια 12 μήνες τον χρόνο».

1

Η MSC, όπως ανέφερε ο Κυριάκος Αναστασιάδης, βλέπει το Λαύριο ως ένα λιμάνι με τεράστιες δυνατότητες για να γίνει ένα σημαντικό homeport στην Ανατολική Μεσόγειο, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνουν οι απαραίτητες αναβαθμίσεις σε υποδομές βιωσιμότητας και θα υπάρξει ένα σταθερό επενδυτικό πλαίσιο. Υπενθυμίζεται ότι ανώτατα στελέχη της εταιρείας έχουν δηλώσει ότι στο Λαύριο δεσμεύονται να επενδύσουν 100 εκατ. δολάρια.

Επισήμανε επίσης ότι η εταιρεία MSC Cruises την καλοκαιρινή και χειμερινή σεζόν, θα πραγματοποιήσει περισσότερες από 400 προσεγγίσεις σε ελληνικά λιμάνια το 2025, επιβεβαιώνοντας τη μακροχρόνια δέσμευσή της προς την Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο.

Σε όλα τα ελληνικά λιμάνια που προσεγγίζει, η MSC Cruises προσφέρει πάνω από 40 εκδρομές, οι οποίες έχουν διαμορφωθεί σε συνεργασία με τοπικούς προμηθευτές και επιχειρήσεις.

Αυτές οι εμπειρίες επιτρέπουν στους επισκέπτες να εμβαθύνουν στην ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, τις γεύσεις και τις παραδόσεις, δημιουργώντας ταυτόχρονα θετικό αντίκτυπο στις τοπικές οικονομίες και κοινότητες.

Βέβαια, τόνισε, ο Κυριάκος Αναστασιάδης, διαπιστώνουμε ότι έχουμε μεγάλο έλλειμμα ξεναγών στους προορισμούς που πηγαίνουμε και ζήτησε συνεργασία με την Πολιτεία προκειμένου να εκπαιδευτούν ξεναγοί, κυρίως, για τα μικρά νησιά.

Η MSC είναι σταθερά προσηλωμένη στην ελληνική αγορά, τόνισε ο Κυριάκος Αναστασιάδης και επιδιώκει να μεγαλώσει το αποτύπωμά της και έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις «πολύ υψηλού επιπέδου» με την κυβέρνηση. «Είμαστε εδώ, θέλουμε να επενδύσουμε και θα επενδύσουμε», πρόσθεσε με νόημα.

Αναφερόμενος στο θέμα που δηλώνουν συχνά παράγοντες για τον υπερτουρισμό και την στοχοποίηση της κρουαζιέρας για την Σαντορίνη και την Μύκονο, ο Κυριάκος Αναστασιάδης, είπε:

«Δεν φταίει η κρουαζιέρα για τον υπερφόρτωση των τουριστών στη Σαντορίνη και θα σας το εξηγήσω αμέσως. Η εκάστοτε κυβέρνηση, σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις προβάλει κυρίως τη Σαντορίνη και την Μύκονο και ελάχιστα τα άλλα μέρη και νησιά της Ελλάδας. Αυτονόητο είναι να συγκεντρώνουν και τους περισσότερους τουρίστες. Η Σαντορίνη, διαθέτει 140.000 κλίνες και η Αττική λιγότερες γύρω στις 11.000 κλίνες. Είναι δυνατόν, οι 80.000 και πλέον τουρίστες που διαμένουν στη Σαντορίνη, να επιβαρύνουν λιγότερο από τους 6.000 επιβάτες που αποβιβάζονται καθημερινά στο νησί; Η εταιρεία, εξαιτίας αυτών των προβλημάτων, μείωσε τις προσεγγίσεις στη Σαντορίνη από 80 σε 30. Τώρα, πηγαίνουμε σε 22 συνολικά προορισμούς με τα 8 πλοία που θα έχουμε από εφέτος».

Διαβάστε επίσης:

Star Bulk (Πέτρος Παππάς): Αγόρασε τρία νεότευκτα πλοία έναντι 115 εκατ. δολαρίων

Η Genco Shipping αγοράζει δύο πλοία αξίας 145,5 εκατ. δολαρίων

Okeanis Eco Tankers (Γιάννης και Αριστείδης Αλαφούζος): Συγκέντρωσε 114,9 εκατ. δολάρια από τη διάθεση μετοχών για την απόκτηση δύο νεότευκτων