• Ναυτιλία

  Κάρπαθος: Παραιτήθηκε η Τοπική Οργάνωση της ΝΔ για το θέμα του ακτοπλοϊκού

  Olympus

  Olympus


  Τα μέλη της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Καρπάθου, παραιτήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πρόβλημα που προκλήθηκε στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Καρπάθου και της Κάσου, με τη δρομολόγηση του πλοίου «Olympus», το οποίο οποίο κρίθηκε από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ότι είναι αξιόπλοο.

  Στην επιστολή παραίτησης, η οποία στάλθηκε χθες στον Γραμματέα Οργανωτικού Στυλιανό Κονταδάκη, στους βουλευτές Δωδεκανήσου της ΝΔ και την πρόεδρο της ΔΕΕΠ, αναφέρονται τα εξής:

  «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εν μέσω της τουριστικής περιόδου και αφορά στην ακτοπλοϊκή συγκοινωνία της Καρπάθου και Ηρωικής Νήσου Κάσου, αισθανόμαστε την ανάγκη ως ΔΗΜ. Τ.Ο Καρπάθου, να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά  μας.

  Είναι αδιανόητο εν έτη 2022 ως τουριστικοί προορισμοί τα νησιά μας Κάρπαθος και Κάσος, να παραμένουν  απομονωμένα και δέσμια ακτοπλοϊκών συμφερόντων. Ως κάτοικοι παραμεθορίου περιοχής, χωρίς τις ίδιες παροχές με τα αστικά κέντρα αλλά με τον ίδιο συντελεστή φορολόγησης, κατ ελάχιστο απαιτούμε μια αξιόλογη, σταθερή και ασφαλέστερη ακτοπλοϊκή σύνδεση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

  Κατόπιν τούτου, ο πρόεδρος και τα μέλη της ΔΗΜ. ΤΟ Καρπάθου υποβάλλουμε την παραίτησή μας σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

  Ο πρόεδρος: Ντισμπιώτης Βάϊος

  Τα μέλη: Λυτός Ιωάννης, Παπαδάκης Γεώργιος, Γιαλλουράκης Κοσμάς, Κωνσταντινόπουλος Βασίλειος, Μουστακάκης Μιχαήλ, Μικροπαπανδρέου Ρένα και Αντωνάκης Εμμανουήλ».

  Διαβάστε επίσης:

  Ναυπηγεία Ελευσίνας: Ενστάσεις από εργαζόμενους για το σχέδιο εξυγίανσης – Υποστηρίζουν ότι δεν διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας και οι αποζημιώσεις τους

  Έλληνες εφοπλιστές: Αγόρασαν και πούλησαν 285 πλοία, αξίας 6,3 δισ. δολάρια!  ΣΧΟΛΙΑ