• Ναυτιλία

    Κ. Κωνσταντακόπουλος: Πέντε containerships για το στόλο της Costamare

    Κωστής Κωνσταντακόπουλος


    Την πλήρη κυριότητα πέντε πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων απέκτησε η ναυτιλιακή Costamare, συμφερόντων του εφοπλιστή Κ. Κωνσταντακόπουλου, κίνηση που αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τα κέρδη της.

    Ειδικότερα, η εταιρεία εξαγόρασε το 60% του ποσοστού που κατείχε η York Capital στα συγκεκριμένα πλοία, χωρητικότητας 14,000 ΤΕU και κατασκευής 2016, με αποτέλεσμα να της ανήκουν πλέον κατά 100%.

    Τα πέντε containerships είχε παραγγείλει η κοινοπραξία της Costamare με τη York Capital το 2014 και είναι ναυλωμένα με μακροχρόνιες συμβάσεις που λήγουν το 2026, στην Evergreen.

    Οι όροι της συμφωνίας εξαγοράς προβλέπουν τη δυνατότητα επιλογής αναβολής του 75% του ποσού εξαγοράς για διάστημα έως και 18 μήνες μετά το κλείσιμο, καθώς και η δυνατότητα πληρωμής μέρους του ποσού με κοινές μετοχές της εταιρείας.

    Ο Γρηγόρης Ζήκος, CFO της Costamare επισήμανε: “Είμαστε ευχαριστημένοι για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η οποία υπογραμμίζει την άριστη σχέση που έχουμε με την York Capital. Η συμφωνία αποτελεί μία επιτυχημένη έξοδο του συνεργάτη μας από τη συγκεκριμένη επένδυση. Την ίδια ώρα, η κοινοπραξία εξακολουθεί να έχει στην κατοχή της 12 πλοία και η σχέση μας με τη York Capital συνεχίζεται. Η συναλλαγή αναμένεται να συμβάλει στη σταδιακή αύξηση των κερδών μας, με έσοδα που θα κυμανθούν στα 380 εκατ. δολ. και να διευρύνει περαιτέρω τη συμβατική μας κάλυψη κατά περίπου τέσσερα χρόνια.”

    Γρηγόρης Ζήκος
    Γρηγόρης Ζήκος. CFO Costamare

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: A. Φράγκου: Γιατί η Μoody’s αναβάθμισε τη μετοχή της Navios Maritime Partners

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυξημένες παραγγελίες σε πλοία LNG για το 2018. Οι Έλληνες που πρωταγωνιστούν

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Αθ. Φειδάκης: Η μεγάλη επιστροφή της Globus Maritime στα κέρδη



    ΣΧΟΛΙΑ