• Ναυτιλία

    Υπ. Εθνικής Άμυνας: Με τροπολογία δίνει 13,6 εκ. ευρώ στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά

    Με τροπολογία δίνει 13,6 εκ. ευρώ το υπ. Εθνικής Άμυνας στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά!

    Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας


    Το συνολικό ποσό των 13,675 εκατ. ευρώ θα δώσει στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Αυτό θα γίνει με τροπολογία που κατατέθηκε στο στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης που επιγράφεται «Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

    Τα χρηματικά ποσά θα δοθούν για την ολοκλήρωση εργασιών ενός ταχέος περιπολικού κατευθυνόμενων βλημάτων και των τεσσάρων υποβρυχίων “Πιπίνος”, “Ματρώζος”, “Κατσώνης” και “Ωκεανός”.

    Επίσης, θα αποπληρωθούν υποχρεώσεις των Ναυπηγείων Ελευσίνας προς την ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ.

    Στην τροπολογία, όμως, δεν προβλέπεται εξόφληση των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, αλλά η εξόφληση μετατίθεται μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

    Αναλυτικά, στο άρθρο 1, της τροπολογίας προβλέπεται η διάθεση του ποσού 3.375000 ευρώ από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Εθνικό Σκέλος) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την ομαλή εξέλιξη ναυπήγησης του Ταχέος Περιπολικού Κατευθυνόμενων Βλημάτων.

    Τα ποσά αυτά θα πληρωθούν λογαριασμοί κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ) και των υπηρεσιών μετακίνησης προσωπικού.

    Η καταβολή από το Πολεμικό Ναυτικό των μηνιαίων αμοιβών των εργαζομένων παρατείνεται εκ νέου για χρονικό διάστημα τριών μηνών από την 1η Οκτωβρίου 2021, όσο και το χρονικό διάστημα ολοκλήρωσης του προγράμματος ναυπήγησης.

    Η ισχύς των υπογραφεισών/ συναφθεισών ατομικών δηλώσεων αποδοχής απασχόλησης μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού και των εργαζομένων της ΝΒΕΕ Α.Ε., παρατείνεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2021.

    Επίσης, με το άρθρο 2 της τροπολογίας θα δοθούν 10.300.000 ευρώ για την ολοκλήρωση πρόσθετων εργασιών για πλήρη επιχειρησιακή απόδοση των υποβρυχίων, αντιμετώπιση βλαβών που προκύπτουν από τις εξελίξει δοκιμές, καθώς και για συντήρηση των συνοδών πλοίων που απαιτούνται για ολοκλήρωση των δοκιμών των τεσσάρων υποβρυχίων που βρίσκονται στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

    Διαβάστε επίσης

    ΠΕΝΕΝ: Καθολική η συμμετοχή των Ναυτεργατών στην 48ωρη Απεργία



    ΣΧΟΛΙΑ