• Ναυτιλία

    Imperial Petroleum Inc (Χάρης Βαφειάς): Αυξήθηκαν τα έσοδα κατά 457,5% – 30 εκατ. δολάρια τα κέρδη

    Χάρης Βαφειάς. Εφοπλιστής Stealth Maritime Corporation

    Χάρης Βαφειάς. Εφοπλιστής


    Τα έσοδα της εταιρείας του Χάρη Βαφειά, Imperial Petroleum Inc για το δωδεκάμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2022, ανήλθαν σε 97 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 79,6 εκατομμυρίων δολαρίων , ή κατά 457,5%, σε σύγκριση με τα έσοδα 17,4 εκατομμυρίων δολαρίων που ήταν στο δωδεκάμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2021, κυρίως λόγω της αύξησης του μέσου όρου του αριθμού των πλοίων και των βελτιωμένων συνθηκών της αγοράς, ιδίως στην αγορά spot.

    Τα έξοδα ταξιδιού και τα λειτουργικά έξοδα των πλοίων για τους δώδεκα μήνες που έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου 2022 ήταν 33,8 εκατομμύρια δολάρια και 16,4 εκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα, σε σύγκριση με 3,6 εκατομμύρια δολάρια και 7,4 εκατομμύρια δολάρια για τους δώδεκα μήνες που έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου 2021.

    Η αύξηση των δαπανών ταξιδιού είναι 30,2 εκατομμύρια δολάρια κυρίως λόγω της αύξησης των spot ημερών απασχόλησης του στόλου κατά 815 ημέρες (αύξηση 271%). Η αύξηση των 9 εκατομμυρίων δολαρίων στα λειτουργικά έξοδα των πλοίων, οφειλόταν κυρίως στην αύξηση του μέσου αριθμού του στόλου.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος Χάρης Βαφειάς σχολίασε τα οικονομικά αποτελέσματα ως εξής:

    «Το έτος 2022 μπορεί απλά να χαρακτηριστεί με τη λέξη, επιτυχία. Καθώς οι συνθήκες της αγοράς ήταν ευνοϊκές ιδιαίτερα κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, καταφέραμε να αυξήσουμε τα καθαρά μας έσοδα κατά περίπου 1.020%, να αυξήσουμε το EBITDA κατά 2.125%, να αυξήσουμε την εταιρεία μας ηλικίας 1 έτους σε 10 πλοία και να δημιουργήσουμε ετήσιο καθαρό εισόδημα 30 εκατομμυρίων δολαρίων. Στο μέλλον, ο κύριος στόχος μας θα συνεχίσει να είναι η ανάπτυξη και η κερδοφορία. Τοποθετήσαμε καλά την εταιρεία με αξιοζήλευτη κεφαλαιακή διάρθρωση 257 εκατομμυρίων δολαρίων σε χρηματιστηριακές αξίες, 120 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και μόλις 70 εκατομμύρια δολάρια χρέος. Οι προοπτικές της αγοράς για τα δεξαμενόπλοια φαίνονται ελπιδοφόρες για το 2023 και πρόκειται να αξιοποιήσουμε το συνεχιζόμενο ευνοϊκό περιβάλλον της αγοράς ναύλωσης καθώς και ευκαιρίες εξαγοράς στους τομείς των δεξαμενόπλοιων και του ξηρού χύδην φορτίου».

    Διαβάστε επίσης

    Κερδοφορία για την Danaos του Γιάννη Κούστα – Ναυπηγεί 42 πλοία χωρίς χρέη



    ΣΧΟΛΙΑ