• Ναυτιλία

    Οικογένεια Λασκαρίδη: Η νέα κίνηση της Lavinia στην αγορά ξηρού φορτίου

    • Δανάη Στρατή
    Πάνος Λασκαρίδης Laskaridis Shipping ναυτιλία

    Πάνος Λασκαρίδης, διευθύνων σύμβουλος της Laskaridis Shipping


    Με την εξαγορά φορτηγού πλοίου τύπου post panamax συνδέουν πηγές της αγοράς τη ναυτιλιακή Lavinia Bulk συμφερόντων της οικογένειας Λασκαρίδη.

    Πρόκειται για το χωρητικότητας 93,300-dwt bulker John Wulff (κατασκευής 2010), το οποίο ανήκε στο στόλο της γερμανικής εταιρείας Peter Dohle Schiffahrts.

    Σύμφωνα με το vesseltracker.com, το συγκεκριμένο πλοίο άλλαξε χέρια πριν από λίγες ημέρες και εξαγοράστηκε από Έλληνες πλοιοκτήτες, έναντι 12,5 εκατ. δολαρίων. Η τιμή θεωρείται άκρως συμφέρουσα, δεδομένου ότι με βάση την πλατφόρμας αποτίμησης VesselsValue η αξία του υπολογίζεται στα 14,9 εκατ. δολάρια.

    Η Peter Dohle Schiffahrts αναζητούσε από το καλοκαίρι αγοραστή για το John Wulff. Παρά το γεγονός ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιώσει τη συναλλαγή, ναυλομεσίτες υποστηρίζουν ότι η Lavinia αποφάσισε να προσθέσει το πλοίο στο στόλο της, ο οποίος, μεταξύ άλλων, διαθέτει πέντε ακόμη post panamax φορτηγά πλοία.

    Συνολικά, ο στόλος της ναυτιλιακής αποτελείται από 43 πλοία διαφόρων κατηγοριών, από ultramax μέχρι newcastlemaxes.

    Σημειώνεται ότι αν η συμφωνία επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για την τέταρτη πώληση πλοίου της γερμανικής ναυτιλιακής, μέσα σε τρεις μήνες.
    Μάλιστα ένα ακόμη πλοίο της κατέληξε σε ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή, καθώς σύμφωνα με το tradewinds, στα τέλη Ιουνίου πούλησε το χωρητικότητας 56,900-dwt supramax Suse (κατασκευής 2011) στην P&P Shipping του εφοπλιστή Νικόλα Παπάζογλου, έναντι 10,8 εκατ. δολαρίων. Το συγκεκριμένο πλοίο μετονομάστηκε σε Captain John.

     



    ΣΧΟΛΙΑ