• Ναυτιλία

    Η Pyxis Tankers του Βαλέντιου Βαλεντή πουλά πλοίο με κέρδος 8 εκατ. δολαρίων

    Ο Βαλέντιος Βαλεντής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pyxis Tankers

    Ο Βαλέντιος Βαλεντής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pyxis Tankers


    Η Pyxis Tankers, του εφοπλιστή Βαλέντιου Βαλεντή βρίσκεται στη διαδικασία να πουλήσει το παλαιότερο σκάφος της σε άγνωστο αγοραστή από το Ηνωμένο Βασίλειο.

    Σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, το Pyxis Malou 50.667 dwt κατασκευής 2009 θα πουληθεί στην τιμή των 24,8 εκατομμυρίων δολαρίων και η ολοκλήρωση της πώλησης έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί μέσα στον μήνα τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

    Μετά την αποπληρωμή του ανεξόφλητου χρέους, τα έσοδα σε μετρητά θα πρέπει να διαμορφωθούν περίπου 18 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία η εταιρεία είπε ότι θα χρησιμοποιήσει για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της επιπλέον αποπληρωμής χρέους. Εκτιμάται ότι το κέρδος θα είναι περίπου 8 εκατομμύρια δολάρια.

    Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο Nasdaq εταιρεία διαθέτει σήμερα πέντε δεξαμενόπλοια MR με το νεότερο Pyxis Lamda που κατασκευάστηκε το 2017.

    Σχολιάζοντας την πώληση του πλοίου, ο Βαλέντιος Βαλεντής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pyxis, δήλωσε: «Η πώληση του παλαιότερου περιουσιακού μας στοιχείου σε ελκυστική τιμή υπογραμμίζει τη στρατηγική μας στροφή για σύγχρονα οικολογικά αποδοτικά δεξαμενόπλοια προϊόντων MR και παρέχει περαιτέρω ρευστότητα και οικονομική ευρωστία στον ισολογισμό. Προχωρώντας προς τα εμπρός, θα έχουμε έναν στόλο τεσσάρων MR με μέση ηλικία τα 8 χρόνια».

    Διαβάστε επίσης:

    Η MINOAN LINES στη μεγαλύτερη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του κόσμου!

    Επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος στη Γερμανία



    ΣΧΟΛΙΑ