• Ναυτιλία

    Η ΠΕΠΕΝ καταγγέλλει το Λιμεναρχείο Αίγινας για την σύλληψη του πλοιάρχου του «Αχαιός»


    Η σύλληψη του Πλοιάρχου του Επιβατηγού-Οχηματαγωγού πλοίου «ΑΧΑΙΟΣ» στο λιμάνι της Αίγινας προσθέτει έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των αδικιών και αυθαιρεσιών σε βάρος των Πλοιάρχων, τονίζει η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού και προσθέτει:

    «Καταγγέλουμε για μια ακόμη φορά την απαράδεκτη ενέργεια των Λιμενικών Οργάνων της Αίγινας, που συνέλαβαν τον Πλοίαρχο ως «υπαίτιο ελλιπούς σύνθεσης πληρώματος», γιατί πριν από λίγη ώρα χρειάστηκε να μεταφερθεί έκτακτα και απρόβλεπτα ο Α’ Μηχανικός με φρικτούς πόνους στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου παρέμεινε και νοσηλεύεται με πρόβλημα στη χολή!

    Όσο για τον Ναυτόπαιδα, υπηρετούσε στο πλοίο πέραν της οργανικής σύνθεσης και συνόδευσε για ασφάλεια τον άρρωστο Μηχανικό στο Νοσοκομείο!

    Ο συνάδελφος Πλοίαρχος εφάρμοσε όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα για την ασφαλή εκτέλεση του δρομολογίου με αναδιανομή καθηκόντων στον πίνακα διαίρεσης του πληρώματος και ζήτησε από την πλοιοκτήτρια εταιρεία την άμεση αντικατάσταση του ασθενούς Μηχανικού, όπως και έγινε.

    Η αδικία και ο διασυρμός του συναδέλφου Πλοιάρχου δεν διαγράφονται από το ότι ο κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερος.
    ΚΑΛΟΥΜΕ για μια ακόμα φορά τις Λιμενικές Αρχές και όλα τα Όργανα της Πολιτείας να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και να παύσουν να παρανομούν και να αυθαιρετούν σε βάρος των Πλοιάρχων».



    ΣΧΟΛΙΑ