• Ναυτιλία

    Η Globus Maritime του Αθανάσιου Φειδάκη παρήγγειλε άλλα δύο νεότευκτα

    Θάνος Φειδάκης, Globus Maritime

    Θάνος Φειδάκης, Globus Maritime


    Η ναυτιλιακή εταιρεία Globus Maritime του Αθανάσιου Φειδάκη θα διαθέτει τουλάχιστον τρία νεότευκτα πλοία bulker στον στόλο της μέχρι το τέλος του 2024, δεδομένου ότι παρήγγειλε δύο ακόμη νεότευκτα.

    Η εταιρεία, που σήμερα διαχειρίζεται εννέα bulkers, γνωστοποίησε ότι έχει κάνει παραγγελία για δύο πλοία, συνολικής χωρητικότητας 64.000 dwt, που θα λειτουργούν με πράσινα καύσιμα από την Nantong Cosco KHI Ship Engineering στην Κίνα, καταβάλοντας συνολικά 70,3 εκατομμύρια δολάρια. Το ποσό αυτό θα πληρωθεί από ίδια κεφάλαια και με δανεισμό, ενώ εξετάζονται και άλλοι τρόποι αποπληρωμής.

    Το πρώτο πλοίο έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί το τρίτο τρίμηνο του 2024, ενώ το δεύτερο αναμένεται να παραδοθεί το τέταρτο τρίμηνο του ίδιου έτους.

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Globus, Αθανάσιος Φειδάκης, για την νέα παραγγελία, σχολίασε:

    «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την παραγγελία της δεύτερης και της τρίτης νέας κατασκευής Ultramax από σε έναν αξιόπιστο ναυπηγείο. Σταθερά, συνεχίζουμε και προσπαθούμε να ενισχύουμε την αξία των μετόχων με συνεχή ανάπτυξη. Τα νέα μας πλοία σχεδιάζονται και θα είναι με υψηλής τεχνολογίας πρότυπα, γεγονός που μας δίνει την δυνατότητα ότι τα πλοία θα είναι εξοπλισμένα για να χειριστούν τις προκλήσεις στον κλάδο μας».

    Οι θυγατρικές της Globus κατέχουν και εκμεταλλεύονται εννέα πλοία συνολικά μεμεταφορική ικανότητα 626.257 DWT και μέση ηλικία 10,4 ετών.

    Διαβάστε επίσης

    Globus Maritime: 217% αυξήθηκαν τα έσοδα της εταιρείας



    ΣΧΟΛΙΑ