• Ναυτιλία

    Η Αίγυπτος εξελίσσεται σε παγκόσμιο δίκτυο διανομής πράσινης ενέργειας – Επένδυση 16 δισ. δολ. από τη Maersk

    Soren Skou, Διευθύνων Σύμβουλος της Maersk

    Soren Skou, Διευθύνων Σύμβουλος της Maersk


    Η αιγυπτιακή κυβέρνηση εστιάζει στη δημιουργία ενός δικτύου παραγωγής και διανομής πράσινης ενέργειας και καθαρού θαλάσσιου καυσίμου.

    Ο πρόεδρος της χώρας Abdel Fattah al-Sisi έδωσε εντολή στους αρμόδιους υπουργούς να συνεργαστούν με τη Maersk για την επίσπευση αυτών των εργασιών.

    Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά η αιγυπτιακή κυβέρνηση, ο διευθύνων σύμβουλος του ναυτιλιακού κολοσσού της Δανίας Maersk, Soren Skou συζήτησε με τον Αλ Σίσι σχέδιο παραγωγής καθαρών καυσίμων για πλοία επένδυσης 15 δισ. δολαρίων.

    Το έργο πρόκειται να δημιουργήσει περισσότερες από 100.000 θέσεις εργασίας.

    «Η Αίγυπτος μπορεί να γίνει σημαντικός κόμβος για την προμήθεια πράσινων καυσίμων στα πλοία της περιοχής», επιβεβαίωσε ο Soren Skou.

    Τον Αύγουστο, η Maersk υπέγραψε συμφωνία με την Οικονομική Ζώνη της Διώρυγας του Σουέζ (SCZone) για επενδύσεις 500 εκατομμυρίων δολαρίων για την επέκταση του τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων της διώρυγας του Σουέζ (SCCT) στο East Port Said.

    Η αιγυπτιακή κυβέρνηση στοχεύει στην αύξηση των πράσινων επενδύσεων εν όψει της COP27, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Sharm El-Sheikh τον προσεχή Νοέμβριο.

    Μεγάλες παγκόσμιες εταιρείες έχουν ήδη υπογράψει προκαταρκτικές συμφωνίες ύψους 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία έργων πράσινης αμμωνίας και υδρογόνου στην Ain Sokhna.

    Διαβάστε επίσης:

    Αυξήθηκε ο ελληνόκτητος στόλος κατά 36 δεξαμενόπλοια και 13 φορτηγά – Αγόρασαν και πούλησαν συνολικά 360 πλοία!



    ΣΧΟΛΙΑ