• Ναυτιλία

    H Κυπριακή εταιρεία Swan Hellenic έτοιμη για κρουαζιέρες στην Αρκτική

    Swan Hellenic

    Swan Hellenic


    Η εταιρεία κρουαζιέρας Swan Hellenic, με έδρα την Κύπρο, ανακοίνωσε ότι το κρουαζιερόπλοιο SH Diana, το οποίο είναι το νεότερο και μεγαλύτερο πλοίο στον υπερσύγχρονο στόλο της που αποτελείται από πέντε πλοία, βγήκε από τη δεξαμενή στα Ναυπηγεία του Ελσίνκι στις 23 Ιανουαρίου.

    Η προετοιμασία του SH Diana έχει ήδη ξεκινήσει και είναι έτοιμο για την παρθενική του κρουαζιέρα, «Mysteries of Carthage and the Moors», η οποία θα αναχωρήσει από το Παλέρμο της Ιταλίας για τη Λισαβόνα της Πορτογαλίας στις 15 Απριλίου. Στη συνέχεια, το πλοίο θα πλεύσει προς τις ακτές του Δυτικού Ατλαντικού για εξερευνήσεις στην Αρκτική.

    Το νέο πλοίο έχει χωρητικότητα 192 επιβατών και 141 άτομα προσωπικό, με 96 καμπίνες, συμπεριλαμβανομένων 11 σουιτών. Το σκάφος έχει μήκος 125 μέτρα και ολική χωρητικότητα 12.100.

    Το πλοίο διαθέτει επίσης 4 υβριδικούς ηλεκτρικούς κινητήρες ντίζελ μέσης ταχύτητας και η ταχύτητα πλεύσης του μπορεί να φτάσει τους 14,5 κόμβους, ενώ η μέγιστη ταχύτητά του είναι 15,5 κόμβοι.

    Ο Andrea Zito, Διευθύνων Σύμβουλος της Swan Hellenic Limited, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με την πρόοδο και την ποιότητα κατασκευής του SH Diana, ενός σκάφους Polar Class PC6 με προηγμένη τεχνολογία και βιωσιμότητα που θα τεθεί σε λειτουργία όπως είχε προγραμματιστεί τον Απρίλιο. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους επισκέπτες μας πάνω στο πλοίο για να ζήσουν τις κρουαζιέρες της πολιτιστικής αποστολής μας με πρώτη επιλογή την εξερεύνηση ακτών».

    Διαβάστε επίσης:

    Diana (Σεμίραμις Παληού): Εξασφάλισε έσοδα 34,68 εκατ. δολαρίων από τη ναύλωση πλοίων

    GasLog Partners LP (Πήτερ Γ. Λιβανός): Ετήσια έσοδα 371 εκατ. και κέρδη 119 εκατ. δολαρίων – Εξασφαλισμένα έσοδα 729 εκατ. δολάρια!



    ΣΧΟΛΙΑ